Position: sygdoms > 9 >

kemiske struktur af alprostadil

   Første gang isoleret i 1957 fra får prostata kirtler , er Alprostadil nu vides at forekomme naturligt i mange væv af det menneskelige legeme . Syntetisk Alprostadil har fundet anvendelse som en medicin så godt, nyttig for en række forskellige formål , fordi det medfører en udvidelse af blodkarrene

Alprostadil som en Medicin

Alprostadil er bedst kendt som en behandling af erektil dysfunktion , og det har også været undersøgt til brug i kvindelig seksuel ophidselse lidelse . Det er mindre velkendt , at alprostadil længe har været brugt terapeutisk i spædbørn med medfødt hjertesygdom . Alle Alprostadil nuværende medicinske anvendelser skyldes dets evne til at slappe af glatte muskelceller og forårsager vasodilatation , eller udvidelse af blodkarrene .

Den Prostaglandiner

Alprostadil er handelsnavnet for prostaglandin E1 , bare en prostaglandin i en familie af lipid-baserede ( fede ) molekyler . De prostaglandiner har et bredt spektrum af biologiske effekter på det kardiovaskulære system , glatte muskler og blod , men de deler alle en strukturel familie Lighed : en fem-leddede ring trailing to kulstofkæder eller " haler . " Hver prostaglandin består af en modificeret 20- kulstofkæde.

Alprostadil 's strukturfonde funktioner

Alprostadil 's fem-carbon ring er dekoreret med en hydroxyl gruppe ( en ilt med et vedhæng brint) og en carboxyl gruppe ( en ilt dobbelt -bonding i ringen ) . Disse to grupper er placeret på forskellige kulstofatomer , med en unfunctionalized kulstof mellem dem . Ringen carbon på den anden side af hydroxyl gruppe er knyttet til " alkyl " hale , der har otte medlemmer kulstofatomer med en dobbeltbinding mellem de to kulstofatomer nærmeste ringen og en anden hydroxy gruppe ud af tredje kulstof fra ringen . Alprostadil øvrige hale , der er knyttet til kul på den anden side af hydroxyl gruppe , er syv kulstofatomer lang og har en syre -koncernen placeret på sit endestation . Andre prostaglandiner sport forskellige funktionelle grupper og forskellige distributioner af dobbeltbindinger , der gennemsyre dem med deres forskellige biologiske aktiviteter .

Hvorfor er Structure vigtig?

Der er mindst ni kendte prostaglandin receptorer , der genkender molekyler i denne familie og forårsage fysiologiske reaktioner på . Alprostadil struktur er , hvad gør det til at passe , som en nøgle i en lås , i visse prostaglandin receptorer og producere vasodilatation , som er dens primære medicinsk virkning . Andre prostaglandiner , kun subtilt forskellige i struktur , kan binde sig til andre receptorer til at producere vasokonstriktion-. den modsatte effekt

Alprostadil i Body

Som andre prostaglandiner , er Alprostadil syntetiseres enzymatisk i kroppen fra essentiel fedtsyre afledte arachidonsyre . Dens fysiologiske levetid er kort , idet kun 5 til 15 minutter for 50 procent af det at blive nedbrudt , fordi hydroxyl gruppe på alkyl halen , for væsentlige for sin receptorbinding egenskaber , er meget modtagelige for oxidation . Af denne grund er Alprostadil for erektil dysfunktion injiceres lokalt i penis frem tages som en pille . Når det bruges systemisk , skal det infunderes hele tiden at bevare sin virkning .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------