Position: sygdoms > diabetes >

hvordan man kan vurdere omfanget af forbrændinger af huden

  For at bestemme omfanget af en brænder , dybden af brænde og kroppens overflade brændt skal være kendt . Kroppens overflade kan estimeres ved hjælp af en formel , reglen om niere , og dybden af brænde kan estimeres ved at undersøge egenskaberne ved de brændte kødet

vurdering af omfanget af Burns i huden


1 .
Afgør, hvilke dele af kroppen er brændt . Hænder , fødder , ansigt og lyske betragtes som mere omfattende forbrændinger end andre dele af kroppen , selv om forbrændinger er ikke meget dybe . Disse forbrændinger kræver øjeblikkelig specialiseret pleje på en brænder centrum og gøre brænde ofret en højere prioritet end andre uden sådanne forbrændinger . Hver kropsdel har en tilsvarende areal procent .
2 .
Brug reglen om niere at bestemme procent af legemsoverfladen forbrændt. Hovedet er 9 procent , torsoen er 18 procent for de forreste og 18 procent for ryggen , armene er 9 procent hver , benene er 18 procent hver , og i lysken er 1 procent . Størrelsen af en persons håndflade svarer omtrent til 1 procent af hans eller hendes krop overfladeareal . For eksempel , brændte en person med en hel ben og en brænde på maven på størrelse med hans håndflade har 19 procent af hans krop overfladeareal brændt . En person med forbrændinger på forsiden af armen og forsiden af benet har 13,5 procent brændt .

3 .
Bestem dybden af brænde ved at undersøge brændt kød . Rødme eller solskoldningslignende brandsår viser første grads forbrændinger . Vabler og afskalning overfladisk kød er indikatorer for en andengrads forbrænding . Forkullet , hvid , sort eller hård , læderagtig hud , ofte uden smerter , viser alle en tredje grad brænde . Brug reglen om niere at anslå legemsoverflade påvirkes af hver type brænde . Høje procenter af anden og tredje grads forbrændinger kan ændre prioriteten eller destination en burn offer .

gode råd og advarsler


 • Burns , der er så dyb , at de indebærer knogle væv ofte omtales som fjerde grads forbrændinger .
 • Meget små børn har en lidt anden formel for reglen om niere .
 • Vær sikker på at dokumentere dine resultater . Disse oplysninger kan være meget værdifuldt at akut medicinsk personale , fordi det kan påvirke de protokoller , de kan bruge eller det medicinske faciliteten brænde offer kan have brug for .
 • Aldrig forsinke behandlingen af en brænder offer .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------