Position: sygdoms > diabetes >

der skabte den første insulinpumpe ?

   Insulinpumper bruge et kateter til at levere insulin ind diabetikere hele dagen . Det giver dem mulighed for at undgå en række daglige injektioner . American Diabetes Association siger , at insulinpumper levere insulin mere præcist end alternativerne

Funktion


Insulin produceres af bugspytkirtlen giver blodsukkeret til at blive brugt til at lave energi til kroppen . En type 1 diabetes producerer ikke insulin , hvilket nødvendiggør injektioner af insulin til at holde den rigtige blodsukker -niveauet i kroppen .

selvmordstanker


I 1979 talte en kardiolog til Alfred E. Mann , administrerende direktør for Pacesetter systemer , om den omfattende hjerteproblemer , der opstod i diabetikere fra spikes i blodsukkerniveauet over tid . Dette pikeret Mann 's interesse , og han sat til at arbejde designe den første insulinpumpe.

Concept


Den første insulinpumpe blev afsløret på 1983- American Diabetes konvention . Dens design var baseret på kemoterapi maskiner , der blev brugt til at behandle kræftpatienter .

Forbedringer

I 1985 blev MiniMed 504 modellen insulinpumpe bragt på markedet , som indførte menustyret programmering . Polyfin Infusionssæt fulgte i 1986 , som har forbedret levetiden af insulin . Det Sof -set infusionssæt , der afløste metal kanyle med en fleksibel kanyle , blev indført i 1987 .

implantable Sætter

Den første implantable insulinpumpe blev første gang brugt af Dr. Christopher Saudek i en diabetisk patient på Johns Hopkins Hospital .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------