Position: sygdoms > diabetes >

hvordan man kan reducere risikoen for tb

  Tuberkulose ( TB ) er en bakteriel sygdom, der primært angriber lungerne , men kan sprede sig til resten af kroppen , herunder din nyre og hjerne . Ifølge Centers for Disease Control ( CDC ) på et givet tidspunkt tredjedel af verdens befolkning er smittet med TB . Symptomerne varierer fra træthed , feber og vægttab til brystsmerter og hoste med blodigt opspyt , og nogle patienter har ingen synlige symptomer . TB er smitsom , bevæger sig fra person til person via spyt dråber . Selvom TB potentielt kan inficere en person , er det relativt let at forhindre.

Du skal bruge:
TB test
. Alkohol-baserede hånd sanitizer .
Engangshandsker og masker .


1 .
Vurder dit personlige risiko . Ifølge direktørerne for sundhedsfremme og uddannelse , folk med den største risiko er dem med hiv , diabetes , kræft eller andre immunsystemet-svækkelse betingelser ; mennesker, der bor eller arbejder i fængsler eller plejehjem , mennesker, der er hjemløse eller injicere narkotika ; mennesker i kontakt med TB-smittede personer , og mennesker fra TB-inficerede lande eller folk, der rejser til disse lande .
2 .
Få testet . En gang om året tager en TB test , der administreres af et hospital , en læge kontor eller den offentlige sundhed facilitet . At administrere afprøve en sundheds arbejdstager indskyder en tuberkulin opløsning under huden på din arm . Arbejderen kontrollerer stedet for hævelse i to eller tre dage. Hvis der ikke er hævelse , testen er negativ .
3 .
Styrk dit immunforsvar . Et sundt immunsystem bedre bekæmper sygdom og smitsomme sygdomme . Spis en velafbalanceret kost rig på frugt , grøntsager , fuldkorn , bønner og bælgfrugter og magert kilder kød . Motion regelmæssigt , og få mindst syv timers søvn hver nat .
4 .
Vask dine hænder . Ifølge CDC , er at vaske hænder den nemmeste og mest omkostningseffektive måde at forebygge spredning af smitsomme sygdomme . Vask ofte , og sørg for at du gør det korrekt .
5 .
Brug hånd desinfektion gel . Carry alkohol-baserede hånd desinfektion gel med dig og bruge det ofte . Bemærk dog , at håndvask er det bedste forsvar mod spredning af bakterier og infektioner .
6 .
Overvej iført handsker og masker . Hvis du er i høj risiko for tuberkulose , brug handsker ved kontakt med en inficeret person , eller når du er i en høj-risiko situation . Vask altid hænderne grundigt , inden man handsker på og efter at have taget dem ud . Iført en maske er en god id¨¦ , når man er i en høj-risiko , overfyldte situation .

gode råd og advarsler


 • Hvis du tester positiv for TB , se en omgående læge for behandling . Følge trinnene i denne artikel vil støtte i behandlingsprocessen .
 • Hvis du bruger handsker , så husk , at når de har været i kontakt med infektion , skal du kassere dem og sat på et par nye , før du indtaster en anden situation , hvor du kan blive udsat .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------