hormonbehandling behandling for dårlige perioder
Position: sygdoms > diabetes >

hormonbehandling behandling for dårlige perioder

   Tung, smertefulde perioder er en vanskelig del af overgangen til overgangsalderen , der kan lettes gennem hormon tilskud . De naturligt forekommende kvindelige hormoner østrogen og progesteron forøget ved hjælp af hormonbehandling for at kontrollere periode symptomerne

Betydning

Starten på overgangsalderen . resulterer i et fald i produktionen af østrogen og progesteron i æggestokkene , hvilket fører til dårlige perioder for mange kvinder . Hormonsubstitutionsbehandling , eller HRT , er ofte ordineret for at supplere faldt hormonale produktion og lette kroppens smertefulde abstinenser under overgangen .

Funktion

østrogen og progesteron tages oralt som supplement til en reduceret udbud i kroppen . Den kvindelige krop kan reagere på den initiale dosering med svær blødning eller kramper , men symptomerne er ofte kontrolleres og reguleres efter en måned dosering .

Overvejelser

HRT undertiden bruges til at regulere udbuddet af hormoner i ikke-menopausale kvinder med svær periode symptomer . Dette bør altid ske under tilsyn af en læge , da der er mange risici , herunder øget chance for blodpropper , hjerteanfald og slagtilfælde .

Fordele

Kvinder, der tager hormoner i større mængder , end deres krop har oplevet i år kan have et par positive bivirkninger . Små stigninger i brystvæv størrelse sammen med huden blødhed og højere niveauer af energi kan forekomme i nogle kvinder på hormonbehandling programmer .

Begrænsninger

Virkningerne af en dårlig periode er ofte mærkes i både fysisk og psykisk lidelse . Selv HRT kendt for at øge blodgennemstrømningen til hjernen , har videnskabelige undersøgelser endnu ikke konkluderes, at det er nyttigt i en reduktion af psykisk stress og demens relateret til menstruation .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------