Position: sygdoms > diabetes >

hvad betyder en primær angreb af herpes ud ?

   Herpes simplex virus ( HSV ) er en almindelig virus hos mennesker . Det er smitsom og spredes ved hud-mod-hud kontakt mellem mennesker . Den primære udbrud er som regel den mest alvorlige en smittet person vil have

Definition

En primær angreb eller udbrud af herpes er én, der sker i en person, der aldrig har haft et udbrud før . Det er et første herpes udbrud .

HSV -1

HSV -1 er almindeligt kendt som forkølelsessår. De opstår normalt omkring hjørner af munden , men kan spredes til kønsorganerne med orale-til- genital kontakt .

HSV -2

HSV -2 er almindeligt kendt som genital herpes . Det sker normalt på eller i nærheden af kønsdelene .

Symptomer

Det primære udbrud af herpes normalt sker inden for to uger for at blive smittet . Primærudbrud ofte har symptomer, der ligner influenza .

HSV-1 Udseende

For HSV-1 primærudbrud , forkølelsessår eller feber blister , kan forekomme i mundvigene samt inde i munden . Læsioner inde i munden opstår normalt kun i det primære udbrud . Disse helbrede på to til fire uger , men virus forbliver i kroppen .

HSV -2 Udseende

Primær infektioner i HSV -2 er normalt en klynge af blister-typen sår i genital området . Der er brænde, hvis urin kontakter sår . Andre tegn og symptomer omfatter hævede kirtler , kløe , åbne sår og smerter i det inficerede område . De sår som regel skurv og helbrede i to til fire uger , men virus forbliver i kroppen . )
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------