typer af smerter fra en forstørret prostata
Position: sygdoms > diabetes >

typer af smerter fra en forstørret prostata

   Prostata er en kirtel , der er unik for mænd . Det er også karakteristisk , fordi det er kirtel, der fortsætter med at vokse som menneske aldre . Væksten i prostata , samt dets placering, kan gøre det til en kilde til smerte og ubehag , især for mænd over 60 år

Tegn på en forstørret prostata

Som prostata fortsætter med at vokse , det har potentiale til at forårsage problemer med urinblæren og selv smerte. Symptomerne kan omfatte smerter eller brændende med vandladningen , hyppig eller presserende vandladning , manglende evne til at tømme blæren helt , eller den fornemmelse , at blæren ikke er tømt .

Vedrørende Symptomer

De fleste af de symptomer forbundet med en forstørret prostata er ubehageligt og betyde en godartet tilstand . Der er dog nogle symptomer , herunder smertefuld ejakulation , konstant ( eller tilbagevendende ) smerter i den nedre ryg, hofter , testikler , endetarm eller bækken eller smertefuld vandladning med feber , der kræver øjeblikkelig opmærksomhed af en læge .

årsager til smerter

Prostata problemer er typisk fra tre kilder : benign prostatahyperplasi ( BPH ) , prostatitis ( betændt eller inficerede prostata ) og prostatakræft . De tilbagevendende smerter i bækken og /eller rektal område , som ofte kendetegner kronisk prostatitis er den mest vanskelige at behandle på grund af manglende infektionen .

diagnosticeringsværktøjer

Problemer med prostata kan diagnosticeres i en række forskellige måder. En grundig undersøgelse vil typisk blive gennemført , i tillæg til en digital rektal eksamen , urinanalyse , prostata -specifikt antigen ( PSA ) blodprøve , ultralyd , røntgen , cystoskopi ( kamera er knyttet til et rør , der indsættes i urinrøret ) og /eller urin flow tests.

Behandlinger

Mest prostata problemer kan behandles effektivt gennem en række medicinske behandlinger , men det er afgørende at se en læge , så snart symptomerne er observeret . BPH er almindeligt behandles via alfa -blokkere , enzymhæmmere eller en kombination af de to , mens prostatitis behandles med antibiotika , når infektionen er den underliggende årsag til betændelse .

Prognose

Mænd , der lider af prostatitis eller BPH er ikke mere tilbøjelige til at blive diagnosticeret med prostatakræft . Dog bør smertefulde symptomer behandles omgående at udelukke kræft eller infektion og til at forfølge den rette behandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------