Position: sygdoms > hjerte >

neglesvamp behandlinger & kure

   En svampeinfektion i negle , også kendt som onykomykose , kan være en meget ubehagelig og grimme tilstand . Det forekommer oftere i tånegle end fingernegle , på grund af langvarig udsætning for den fugtige , varme forhold , som tillader svampe at trives og formere sig . Ifølge Mayo Clinic , kan en svampeinfektion i nail være ganske vedholdende , og behandlingen er ofte vanskeligt , især når betingelsen får lov til at sprede ud af kontrol i neglen

Baggrund og Symptomer


En svampeinfektion i neglene kan findes i cirka 12 procent af alle amerikanere , ifølge den amerikanske Academy of Dermatology . Det skyldes oftest en af to typer af svampe : dermatofytter og Candida , hvor sidstnævnte er kendt oftere som gær . Søm inficeret med en svamp typisk forekommer misfarvet , ofte gul eller brun , og har tendens til at blive skør og svag . De har ofte smuldre væk og skifte form , og oftere end ikke er smertefulde eller ubehagelige . Til tider kan de lugte , og lejlighedsvis kan de adskilt fra neglelejet , hvilket er en tilstand kendt som onykolyse . Hvis du oplever nogen af disse symptomer , bør du søge omgående behandling for at forhindre yderligere skade på neglen eller negleroden .

Medicinsk behandling


Det første skridt i behandlingen af en svampeinfektion i neglen er oftest brugen af oral antimykotisk medicin såsom terbinafin og itraconazol . De arbejder ved at tillade en ny søm at vokse i stedet for de inficerede negl , men det kan tage flere måneder for infektionen , der skal løses , og for en sund søm til helt at vokse på sin plads. Hertil kommer , kan infektionen potentielt igen , selv om risikoen for, at dette sker , kan mindskes , hvis du holder den inficerede negle køligt og tørt så meget som muligt .

Hvis oral antimykotisk behandling undlader at løse den betingelse , eller hvis din læge mener, din infektion er alt for alvorligt, kan andre behandlingsmuligheder være nødvendig. Disse indeholder typisk et aktuelt svampedræbende medicin , der ofte anvendes under oral medicin , et svampemiddel lak kendt som ciclopirox , der tørres af hver uge sammen med døde lag af neglen , og kirurgi , som indebærer at fjerne neglen helt og tillader en nye søm til at vokse på sin plads .

Home Behandling


Mens lægebehandling er nødvendig for at helbrede infektionen , findes der måder at hjælpe fremskynde helingsprocessen og forhindrer infektionen opstår igen . Først og fremmest bør du altid holde neglen tørre og rene , og sørg for du tilstrækkeligt tørt neglen efter badning . Skift strømper regelmæssigt og sørg for dine sko er rene og tørre , når du bruger dem . Ifølge Mayo Clinic , kan nogle hjælpe findes ved opblødning den inficerede søm i eddike eller dække den med vicks vaporub . Desværre er der ingen lægelig dokumentation for at kontrollere effektiviteten af disse foranstaltninger , så du bør drøfte disse muligheder med din læge , før du bruger dem .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------