Position: sygdoms > hjerte >

øvelser for iskias diskusprolaps disk

   Iskias er en smertefuld tilstand forårsaget af kompression eller skade på iskiasnerven , der løber fra ryggen ned på bagsiden af benene . Iskias ofte sker på grund af degenererede eller diskusprolaps ( udbuling ) spinal -diske , der klemmes og lægge pres på iskiasnerven . Iskias kan være yderst smertefuldt og kan resultere i permanente nerveskader , tab af følelse i benet , eller en prikkende eller brændende fornemmelse ned på bagsiden af benet og ind i læggen . Heldigvis er der nogle enkle øvelser , som kan lindre iskiassmerter og pres på iskiasnerven .

McKenzie Udvidelse

En simpel øvelse , som er kendt for at lindre iskiassmerter er , hvad der er kendt som McKenzie forlængelse, opkaldt efter Robin McKenzie , en fysioterapeut . Ligge med forsiden nedad på gulvet eller en anden plan flade . Hvis du har en yogamåtte , kan måtten giver en god pude mens det stadig tillader dig at lægge flad . Hold dine ben sammen og prop din overkrop op på albuerne . Gør dette langsomt , da det kan være smertefuldt at komme ind i denne stilling i første omgang. Forblive i McKenzie forlængelse i et par minutter. Du bør begynde at føle en vis lettelse fra den smerte inden for 30 sekunder eller deromkring . Du kan gentage McKenzie udvidelse, som ofte du vil i løbet af dagen eller om natten . Du kan gøre en længere forlængelse af at komme ind i samme position , men i stedet for afstivningsmateriel dig op på albuerne , dine hænder lagt fladt på jorden og skubbe din overkrop op fra gulvet i en større bue .

Øvre Tilbage Extension

Når du er klar til en mere avanceret øvelse for iskias , kan du prøve øverste del af ryggen forlængelse . Denne øvelse er også udført liggende fladt på gulvet . Men i stedet for at sætte dine hænder foran dig på gulvet , sted du dem mod nederste del af ryggen . Løft dit hoved og bryst så meget som du kan op fra gulvet , og hold . Du kan kun være i stand til at holde positionen i et par sekunder i starten, men prøv at bygge op til 20 sekunder . Udfør øvre del af ryggen udvidelse i sæt af 8 til 12 gentagelser .

Yoga

Der er forskellige yoga holdninger, som kan lindre iskias smerter . Et af de mest populære er en simpel ben strække kaldet Supta Padanghusthasana . Lig fladt på ryggen på gulvet og læg både fod mod muren . Mens du holder venstre ben fladt på gulvet , bøj højre ben og bringe det så langt mod brystet , som du kan . Placer din højre fod tilbage mod væggen og derefter sætter dit venstre ben så tæt på dit bryst som du kan.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------