Position: sygdoms > HIV/ADIS >

sarcoidose i lever behandling

   Sarkoidose er en betingelse , at der kan påvirke mange forskellige organer i kroppen på én gang . Leveren er et organ , der er almindeligt berørt af sarkoidose

Identifikation


Sarkoidose kan forårsage granulomer af organer . En granulom er en klump betændte væv , der former i orglet . Sarkoidose er en multi-organ sygdom og påvirker sædvanligvis mere end et organ .

Effects


Sarkoidose kan medføre en udvidelse af leveren . Dette skyldes dannelsen af granulomer . Nogle mennesker kan have symptomer , der er så mild , har de ikke engang klar over deres lever er blevet ramt af denne betingelse . Andre kan opleve symptomer som træthed , kløende hud , gulsot eller smerter under ribbenene på den øverste højre side .

Behandling


De behandlinger for sarkoidose i leveren kan variere alt efter sværhedsgraden af sygdommen . Kirurgi er ikke en mulighed for sarkoidose , som fjerner granulomer kan fremme udarbejdelsen af arvæv . Medicin kan anvendes i behandling af sarkoidose , men kan påvirke immunsystemet . Dette kan medføre, at patienten bliver syg lettere .

Årsager

Den nøjagtige årsag til sarkoidose er ikke kendt , men det menes at være en kombination af faktorer . Vira , kemikalier og bakterier menes at udløse denne sygdom . I USA er afrikansk- amerikanere og skandinaver mest tilbøjelige til at udvikle sarcoidose . Kvinder er en større risiko for sarkoidose end mænd .

Overvejelser

Behandlingen af sarcoidose i leveren varierer med behov i de enkelte patient. Lægen vil tage patientens historie , symptomer og generelle sundhed i betragtning ved fastsættelsen , hvilken behandling der er bedst .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------