Position: sygdoms > HIV/ADIS >

definition af leukotrien syntese

   Leukotrien er et eksempel på en eicosanoid . " eicosanoider " er en samlebetegnelse for prostaglandin og relaterede forbindelser. De er benævnt " lokale hormoner " af kroppen . De har forskellige roller i reguleringen af immunsystemet

Du skal bruge: .
Blank virksomhed eller kartotekskort

Klassificering

Leukotriener inddeles i to typer : . cysteinylleukotrienreceptorer og ikke-cysteinylleukotrienreceptorer . Cysteinylleukotrienerne omfatter C4 , D4 og E4 , mens de ikke- cysteinylleukotrienreceptorer leukotrien er B4 .

Syntese

Den syntese af leukotriener følger en lineær vej oprindeligt katalyseret af virkningen af et bestemt enzym , lipoxygenase . Den arachidonsyre tjener som råvare og leukocytter som det primære synthesizeren .

Betydning

Leukotriener spiller en vigtig rolle i immunforsvaret i kroppen . De mægle betændelse i åreforkalkning og støtte i blodpropper .

Sygdomme

Sygdomme som astma og allergi er som følge af overproduktion af leukotriener , især Cysteinylleukotrienerne . På den anden side , er den ikke-cysteinylleukotrienreceptorer leukotrien B4 forventes at medføre kronisk inflammation .

Behandling

Den astmamedicin , Zyflo , virker ved at hæmme syntesen af leukotrien . Medicin som Singulair og Accolate forstyrre leukotrien-receptor interaktioner .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------