Position: sygdoms > HIV/ADIS >

Hvad er pH i maven eller mavesyre ?

   Mavesyre er et centralt element i fordøjelsessystemet . Surhedsgraden i væsken hjælper fordøje mad ordentligt , og en unormal pH kan forårsage alvorlige fordøjelsesproblemer og andre komplikationer

pH skalaen

pH skalaen måler surhedsgraden af et stof , fra 1 til 14 . En pH på syv er neutralt . Vilkårligt antal mindre end det er sure , og et antal større er en base .

mavesyre pH

pH af mavesyre , eller mavesyre , ligger normalt mellem 1,5 og 3,5 .

Unormale pH

En sund mave syre pH -niveau er af afgørende betydning i ordentlig fordøjelse . Maven er foret for at forhindre skader fra den sure væske , men hvis maven væsken er for sur det kan forårsage mavesår og andre forhold. Hvis pH er for høj , vil væsken ikke kunne fordøje maden .

Diagnose

Den måde at lære pH i maven syre er gennem en mavesyre test . Under denne test , er et rør placeret ned i spiserøret med henblik på at indsamle maven væske . Væsken har pH skal derefter proeves .

Hvorfor pH er testet

Læger kan udføre en mavesyre test af flere grunde . Disse kan omfatte finde årsagen til mavesår og malabsorption , for at se om anti-ulcus medicin virker, og at kontrollere, om maden kommer tilbage op fra tyndtarmen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------