Position: sygdoms > HIV/ADIS >

CPAP tips & råd

   Hvis du lider af søvnapnø , kan Deres læge anbefale kontinuerlig positiv luftvejs tryk ( CPAP ) -behandling som en metode til behandling . CPAP maskiner tillægger en slange og maske eller næse stykke til at give søvnapnø patienter med løbende luftstrømmen , så de ikke stopper vejrtrækning , mens du sover. Prøv disse CPAP tips til at gøre mest muligt ud af din CPAP-behandling og identificere eller forebygge fælles problemer

Almindelige problemer

Et af de mest almindelige problemer patienter har , er at vænne sig til at sove med CPAP maske . Prøv iført maske og slange i løbet af dagen for at få dit ansigt , der anvendes til følelsen . Din læge kan ordinere sovemedicin for de første par dage for at hjælpe dig hvile med den nye maskine . Nogle patienter føler sig klaustrofobisk mens iført CPAP masken . Hvis du ikke kan vænne sig til følelsen af masken , kan du overveje nasal puder i stedet . Hvis du har svært ved at tilpasse sig den følelse af varmluft , kan du overveje en maskine med en rampe funktion , der starter med et lavt tryk og langsomt stiger til de foreskrevne indstilling .

Hvis du vågner op med en tør , indelukket næse , skal du kontrollere masken passer ordentligt uden utætheder . Prøv at bruge en saltvandsopløsning næsespray før sengetid for at holde din næse fugtige . Massage en lille mængde af vitamin E salve ind i næseborene til at forhindre irritation fra næsen puder . En utæt maske kan også forårsage hudirritation og rød , tørre øjne . Spørg din læge leverandør for at sikre masken passer ordentligt . Hvis du vejret gennem munden eller sove med munden åben , kan du opleve tørhed i munden med CPAP -behandling . Overvej at bruge en hagerem at hjælpe med at holde munden lukket, hvis du bruger en nasal maske . Full-face masker , der dækker din mund og næse kan også bidrage til at mindske mundtørhed .

Brug og rengøring Tips

Altid placere din CPAP maskine på en solid natbordet og placer den, så du kan drapere slangen over kanten af din seng med plads til bevægelse . Altid at slutte enheden til en overspændingsbeskyttelse at forhindre, at maskinen bliver beskadiget i tilfælde af en spændingsbølge . Hold luftfilteret væk fra tæpper og gardiner , der kan hindre luftstrømmen eller gøre maskinen mere støjende . Vask dit ansigt, før de går i seng som ansigts olie kan forringe maskens evne til at danne en forsegling .

Brug destilleret vand i befugteren af din CPAP maskine og rense luftfugteren med varmt vand og sæbe . Skyl kamre grundigt og håndklæde tør . Brug hvid eddike til at rengøre og desinficere din maske eller nasal puder og slange hver tredje måned og bruge en mild baby shampoo for ugentlige rengøring .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------