Position: sygdoms > HIV/ADIS >

kost til lymphadema

   Lymphedema er en kronisk sygdom , der udvikler , når lymfesystemet ikke fungerer korrekt, hvilket forårsager en back-up af væske og resulterer i hævede arme eller ben . Ifølge Mayo Clinic , kan det udvikle sig selv eller som resultatet af en anden medicinsk tilstand . Mens der ikke er nogen kur , der er en række måder at kontrollere det , herunder en afbalanceret kost til at styre din vægt og motion

Symptomer

Lymphedema er først og fremmest kendetegnet ved hævede arme eller ben . Hævelsen kan omfatte fingre eller tæer . Hævelse kan være af varierende intensitet , fra mild til alvorlig nok til alvorligt begrænser mobiliteten . Andre mulige symptomer omfatter tunghed i den afficerede ekstremitet ; hud , der bliver svært eller tyk; smerter eller ubehag , og tendensen til at opleve infektioner i den afficerede ekstremitet . Hvis hævelse fortsætter , rådføre sig med en læge straks for at modtage en præcis diagnose og begynde en passende behandling .

Kost

Der er ingen specifik diæt , der skal følges for at behandle Lymphedema , at opretholde en sund vægt er af afgørende betydning , som overvægtige eller fede , kan føre til uønskede og smertefulde stress på de angrebne lemmer . En kost rig på fuldkorn , proteiner , frugt og grøntsager anbefales som del af en sund og afbalanceret kost for nogen . Ifølge sygeplejerske Saskia Thiadens , stærkt begrænse eller fjerne helt alle natrium i din kost anbefales . Hertil kommer , undgå sodavand og fokus på drikke te og vand .

Ifølge National Lymphedema Network , opretholde en sund vægt er vigtig , da dette hjælper med at forhindre overtryk på lymfeknuder . Ifølge Mayo Clinic , er anstrengende motion ikke anbefales , selvom blid sammentrækninger af de angrebne lemmer kan hjælpe med at stimulere lymfeknuder væske til at flyde væk fra benet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------