Position: sygdoms > HIV/ADIS >

hvordan man kan rette adrenalindysfunktion eller udmattelse

  En auto-immune respons kan gradvist ødelægge en del af binyrerne , forlader patienten med en binyrebarkinsufficiens kaldet Addisons sygdom . De cortiosol produceret af endokrine kirtel sænker i blodet . Uden tilstrækkelig kortisol , vokser normal regulering af blodtryk og kondition svækket . For kirtlen til at inddrive til det normale, som patienten kontrollerer hormon niveauer i deres krop , de skader , som antistoffer behov for at reparere

Du skal bruge:
erstatning hormoner .


1 .
Spørg din læge om hormonbehandling , der vil arbejde for din tilstand . Patienter med primær binyrebarkinsufficiens kan lide af lavt både cortisol og aldosteron . På den anden side , at patienter, som lider af sekundær binyrebarkinsufficiens , forårsaget af lave ACTH sekretion af hypofysen regulere binyrerne frigivelse af cortisol , mangler kun kortisol produktion. Din læge kan beskrive behandling med cortisol udskiftning eller begge cortisol og aldosteron udskiftning .
2 .
Tage indledende doser af cortisol udskiftning hormoner . Det beskadigede binyrebarken behov for en initialdosis for at begynde helingsprocessen , og hæve cortisol i blodet mod normalt . En patient tager en syntetisk glucocortisoid , såsom prednison , 1 til 3 gange hver dag . Behandlingen i milde tilfælde begynder med orals . For alvorlige tilfælde kan intravenøs levering af både et kortikosteroid og store mængder af saltvandsopløsning med dextrose hjælpe patienten helbrede i den indledende fase . Lægen ordinerer dosis og overvåger intravenøs levering , indtil patientens blodtryk og sukker tilbage til et stabilt niveau .
3 .
Hvis aldosteronniveau er lav, tage de første doser af aldosteron udskiftning hormoner . En patient nødt til at øge aldosteronniveau tilbage til normalt at genvinde deres regulering af kroppens saltbalance . Lægen ordinerer doser fludrocortisone acetat at erstatte aldosteron .
4 .
Fortsæt med at tage hormoner udskiftninger indtil binyrerne funktion vender tilbage til normal , med normal kortison udslip til blodbanen . Med tiden , også aldosteronniveau vende tilbage til normal . Patienten kontrollerer blodtryk , og saltbalance , med udskiftning af hormoner , indtil han kan styre trykket og salt ved hjælp af kroppens cortisol og aldosteron .
5 .
Hvis binyrerne er blevet udtømt , spørge din læge om glukokortikoidbehandling . Patienter med en kronisk sygdom kan gennemgå langvarig stress på binyrerne fra en inflammatorisk reaktion på en sygdom . En læge giver patienten glucocortisoid behandling indtil kroppen genopretter fra træthed og svaghed nok for patienten at stoppe med at bruge medicin ordineret til regulering af hjerte-kar- systemet , herunder blodtryk . Lægen behandler yderligere betingelser , såsom hypotension , med ekstra medicin .

gode råd og advarsler


 • Rådfør dig med din læge om din generelle helbredstilstand at vide , hvis anden behandling er behov . Adrenal mangler kan være dødelig , især under alvorlig sygdom .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------