Position: sygdoms > HIV/ADIS >

dobbeltdiagnose & the schizotypal personlighedsforstyrrelse

   Ifølge National Institutes of Health , depression , angst , skizofreni , og personlighedsforstyrrelser, som f. eks schizotypal personlighedsforstyrrelse , tilbøjelighed til at optræde med et stofmisbrug problem

Definition

Dual diagnose henviser til betingelsen om at have både en psykisk lidelse og et stofmisbrug problem . Schizotypal personlighedsforstyrrelse , der eksisterer som en del af den skizofrene spektrum , er en tilstand karakteriseret ved tilbagetrækning fra andre mennesker og sociale sammenhænge .

funktioner

Ifølge National Mental Health Association ( NMHA ) , en psykisk lidelse som regel sker, før et stofmisbrug problem , med stofmisbrug som et forsøg på at selvmedicinere . Dog kan stofmisbrug indtræffer først og bidrage til udviklingen af en psykisk lidelse .

Symptomer

Schizotypal personlighedsforstyrrelse kan omfatte symptomer som excentrisk overbevisninger og adfærd , perceptuelle forvrængninger , social angst , der ikke aftager med fortrolighed , paranoia , ulige talesprog, en mangel på nære venner og sociale kontakter .

Årsag

Ifølge MayoClinic. com , årsagen til schizotypal personlighedsforstyrrelse er ukendt , men genetik , kan miljø og en historie om misbrug eller forsømmelse være medvirkende faktorer .

Behandling

Ifølge den NMHA , personer med dobbelt diagnose bør behandle deres stofmisbrug og deres schizotypal personlighedsforstyrrelse samtidig ved først at afgiftende fra narkotika og derefter indgå i en rehabilitering af stofmisbrugere program og søger behandling for schizotypal personlighedsforstyrrelse . Behandling af schizotypal personlighedsforstyrrelse kan omfatte antipsykotisk eller antidepressiv medicin og anden form for psykoterapi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------