Position: sygdoms > HIV/ADIS >

smertelindring fra GI endometriose

   Endometriose er en tilstand hos kvinder , hvor livmoderslimhinden vokser på andre indre organer . Denne foring kan vokse på æggestokkene , æggelederne og på ydersiden af livmoderen . Dette væv fungerer som det normalt ville , når det er i livmoderen , og resultatet er fordrevet blodet, hvilket kan forårsage cyster , ekstrem smerte og arvæv

hormonbehandling

Tag hormoner for at styre væksten i endometriosevævet . Hormonbehandling kan også hjælpe med at kontrollere menstruation og lette smerter . P-piller er et eksempel på hormonbehandling . Kvinder, der ønsker at blive gravide , kan ikke bruge prævention , og symptomerne vil vende tilbage så snart piller er stoppet . En anden form for hormonbehandling er med en lav dosis mandlige hormon såsom danazol . Denne metode vil sænke niveauet af kvindelige hormoner i kroppen , som hjælper med at forebygge vækst af endometriosevævet .

smertestillende medicin

Brug smertestillende medicin til at kontrollere smerten pf endometriose . 200 til 400 mg ibuprofen eller paracetamol kan normalt bidrage til at lindre smerten og betændelse i livmoderen væv . Mange gange kan smerterne være så alvorlige , at over -the-counter medicin ikke virker . I stedet kan smertestillende medicin kombineres med andre behandlingsmetoder med henblik på at give den bedste lindring . Din gynækolog kan også ordinere en stærkere medicin som et narkotisk for smerter .

Surgery

Vælg kirurgi som en behandlingsmetode til helt at slippe af med endometriose . Denne behandlingsmetode fjerner kilden til smerte i stedet for at behandle smerter . Din læge kan foreslå en af flere behandlingsmuligheder. Laparoskopi bruges normalt til at diagnosticere endometriose . Din læge vil skære væk, små vækster og forsøger at forlade det sunde væv bag . En anden type er laparotomi . Laparotomi er større abdominal kirurgi . Denne metode gør det muligt for lægen at foretage større nedskæringer , så han kan nå længere steder . Den sidste type kirurgi er en hysterektomi . Lægen vil fjerne enhver kvindelige organer , og du vil ikke længere være i stand til at få børn . Denne metode anbefales ikke til dem, der ønsker at få børn .

Heat

Anvend en varmepude eller elektrisk tæppe direkte til det område , du oplever smerten . Varmen vil bidrage til at afslappe musklerne , hvilket vil bidrage til at lette smerter og betændelse . Tillad varmen til at sidde for kun 15 minutter ad gangen . Hvis du lader varmen alt for lang , kan det medføre muskelkramper , som vil gøre smerten intensiveret. Et varmt bad kan også hjælpe med at afslappe musklerne og lette smerter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------