Position: sygdoms > HIV/ADIS >

patofysiologi af tuberkulose sygdom

   Tuberkulose ( TB ) , tidligere kaldet forbrug , inficerer en tredjedel af verdens befolkning og dræbte tre millioner mennesker om året . Det har været et globalt sundhedsproblem siden oldtiden , 3. 000- årige egyptiske mumier viser tegn på skade af TB

Årsag

TB er forårsaget af medlemmer af slægten Mycobacterium , især Mycobacterium tuberculosis . Mykobakterier har voksagtig cellevægge , der er vanskelige at Gram-farvning , og disse beskytter bakterierne og hjælpe dem med at leve uden for værten . Mykobakterier er meget modstandsdygtige over for udtørring , og kan forblive levedygtig i seks til otte måneder i tørrede spyt .

Infektion

Når patienten inhalerer en dråbe tuberkulose eller partikel af tørrede spyt , er de organismer phagocytized ( eller " spist " ) ved de hvide blodlegemer i immunsystemet , men det betyder ikke dræbe dem . Inde i hvide blodlegemer , de levende mikrober langsomt flere , indtil de hvide blodlegemer sprænges .

i lungerne

Efter sprængfyldt fra de hvide blodlegemer , hvis tuberkulose er i lungerne en akut inflammatorisk respons følger , forårsager lungebetændelse-lignende symptomer . De bakterier form læsioner i lungerne , som størkner i knuder kaldes Tuberkler . Hvis Tuberkler er i nærheden af blodkar , kan de perforere de fartøjer og forårsage blødning , hvilket resulterer i blod-farvet spytte .

Andre steder

Dissemineret tuberkulose , der ofte ses hos aids-patienter , kan være hvor som helst i kroppen , og de inficerede celler bliver som kaster . Den Tuberkler formere sig i en celle , ødelægger organeller inde , og en klump af mikrober i form af den tidligere cellen tilbage. Tuberkulose kan også inficere knogler eller tarmen ved at drikke upasteuriseret mælk , selvom intestinal tuberkulose kan mere sandsynligt være forårsaget af indtagelse inficerede opspyt .

Behandling

TB behandles med isoniazid og rifapin i mindst et år . Der er en vaccine hedder BCG , der bruges i udviklingslandene , men det har ikke været godkendt til brug i USA .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------