Position: sygdoms > medicin >

hvad er Foley kateter ?

   En Foley kateter er en type af indlagte urin kateter , der er indsat gennem urinrøret og ind i blæren for at tømme urinen fra kroppen . Det kan være tilbage i blæren for forskellige perioder

funktioner


En Foley kateter er lavet af blødt gummi eller plast slanger og har to snævrere rør inde i sin ydre mure . Rørene gren ud i to separate " havne " i den yderste ende og mødes på den indvendige åbning .

Funktioner


Et slange går hele vejen gennem kateteret til afdrypning urin . Den anden er forbundet til en lille ballon inde i blæren , der er oppustede med sterilt vand for at forankre kateteret .

Størrelser


Foley kateter er dimensioneret efter den franske skala , som måler omkredsen af kateteret i millimeter . De fås i 12 gennem 40 franske .

Overvejelser

Nogle mennesker har brug for en Foley kateter i en kort periode , såsom 3 til 4 dage efter en større operation . Andre bærer dem i mange måneder eller endda år, når de er ude af stand til at kontrollere deres vandladning .

Advarsel

Foley kateter kan introducere bakterier i normalt sterilt blæren og kan forårsage en urinvejsinfektion , blæresten eller en blodbanen infektion .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------