Position: sygdoms > medicin >

tegn og symptomer på skader i hovedet efter et fald

   Hovedskader og traumer kan være skræmmende . Da hjernen er placeret inde i kraniet , dette er et følsomt område af kroppen , der kontrollerer alt fra motorik , kognitive evner og meget mere . Det er derfor, det er så afgørende at anerkende nogen tegn og symptomer på en skade i hovedet efter et fald , så du kan få lægehjælp med det samme . Hvis du venter for længe , kan skaden blive værre , og resultaterne kan være dødelige .

Hovedpine

En af de mest almindelige symptomer på en skade i hovedet efter et fald er en hovedpine . En lille hovedpine er ikke nødvendigvis betyde noget er galt , men hvis hovedpine bliver gradvist værre , eller hvis det begynder at være meget smertefuld, kan det være et tegn på en alvorlig skade . Mennesker er døde , fordi de ikke søge lægehjælp straks efter et fald , fordi de mente, at deres hovedpine var ikke alvorlige nok til at være et tegn på noget mere alvorligt .

kraniebrud

Hvis faldet var traumatiske , der er en chance for, at personen har lidt et kraniebrud . Der er flere tegn på, at en kraniebrud har fundet sted, herunder blå mærker omkring øjnene og blødning fra næsen eller øregangen . En medicinsk professionel kan evaluere de nerver, der styrer øjenbevægelser , ansigtets muskler , hørelse , syn , synke-og andre funktioner til at hjælpe afgøre, om der har været en kraniebrud .

Kvalme og opkastning

Efter en bule på hoved , en følelse af kvalmende er ofte tegn på en alvorlig skade . I nogle tilfælde kan kvalme være forbundet med en hjernerystelse . Hvis den kvalme bliver værre med tiden eller bliver til opkastning , kunne kvæstelser i hovedet være noget alvorligt .

Hukommelsestab

Med mange skader i hovedet , vil personen ikke huske hvad der skete lige før , under og umiddelbart efter begivenheden . I mange tilfælde vil den person aldrig huske disse begivenheder , selv efter at have modtaget behandling for skaden . Men hvis skaden ikke er alvorlig , vil personen næsten altid få dækket deres evne til at huske og lære nye ting . Selv i tilfælde af hukommelsestab , typisk den person, hukommelse vender tilbage efter et stykke tid .

Svimmelhed

Svimmelhed kan være et symptom på mange typer af hovedskader , herunder hjernerystelse , så bør du søge lægehjælp , når du oplever svimmelhed efter en bule i hovedet .

Bevidstløshed

Hvis en person er bevidstløs efter et fald , hovedet skaden er sandsynligvis meget alvorlig . Søge lægehjælp omgående.

Kramper

Krampeanfald er typisk forbundet med en skade i hovedet , hvor noget er gået ind i hjernen . Almindelige årsager til anfald efter en skade i hovedet indeholde et kranium fragment brækker af og gå ind i hjernen eller falder på noget , der stikker gennem kraniet og ind i hjernen . Når noget som dette sker , kan den person lider af anfald resten af sit liv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------