Position: sygdoms > medicin >

tandbørster & infektion

   En tandbørste er nødvendige for god tandsundhed og hygiejne . Men forkert håndtering af tandbørster kan føre til en større risiko for infektion . Den amerikanske Dental Association , eller ADA , har retningslinjer at følge for at mindske spredningen af smitte via tandbørster

tandbørste erstatning

Den ADA anbefaler erstatte din tandbørste hver tre til fire måneder . Køb en ny tandbørste tidligere , hvis din gamle udvikler flossede børster . For at undgå en gentagelse af infektion , skal du udskifte din tandbørste efter sygdom .

tandbørste Brug

Brug altid din egen tandbørste . Deling tandbørster kan føre til spredning af bakterier og vira .

tandbørste Opbevaring

Gem din tandbørste oprejst , hvis du kan . Dæk aldrig din tandbørste til opbevaring . Hvis du gemmer flere tandbørster sammen , lad ikke børsterne røre , for at minimere spredningen af infektionen .

tandbørste Rengøring

Skyl din tandbørste med postevand efter brug . ADA siger , at er tilstrækkelig. Du behøver ikke at desinficere din tandbørste ved opblødning det i enhver type løsning eller kører det gennem opvaskemaskinen .

Andre overvejelser

Brug en antibakteriel mundskyl , før du børster tænder for at reducere mængden af bakterier i munden og derfor det beløb , som ender på din tandbørste , ADA foreslår . Husstande med immunsvækkede personer kan også overveje at bruge engangs tandbørster til at skære ned på spredning af infektionen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------