Position: sygdoms > medicin >

er et kateter nødvendig for dialyse ?

   Hvorvidt et kateter er nødvendig for dialyse afhænger af typen af dialysebehandling modtaget . Hvis patienten gennemgår peritonealdialyse , er et kateter påkrævet . Men hvis patienten får hæmodialyse , både katetre og andre vaskulære adgang typer er tilgængelige

Fakta

Uanset hvilken type dialyse procedure , adgang til patientens blod eller bughulen er påkrævet .

Hæmodialysen

Katetre , AV fistler og AV grafts er de tre typer af blod adgange til rådighed for hæmodialyse . Hæmodialyse katetre er havne , der giver direkte adgang til patientens blodbanen . Grafer og fistler er permanent placeret under huden . Fistler er konstrueret ud fra eksisterende vener og arterier , mens vin er lavet med syntetisk materiale .

peritonealdialyse

Et kateter er den eneste mulighed for peritonealdialyse . Kateteret er placeret i maven og har et rør , hvorigennem dialysevæske er infunderes i bughulen .

Komplikationer

Infektion er den hyppigste komplikation til dialyse katetre . Hvis infektionen er alvorlig nok , skal kateteret udskiftes . AV vin og AV fistler har langt færre komplikationer og tilbyde bedre behandling effektivitet end katetre i hæmodialyse .

Overvejelser

Under en dialyse kateter kræver særlige forebyggende foranstaltninger for at undgå infektion . Af denne grund , samt andre fordele AV fistel er den foretrukne adgang type for hæmodialyse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------