Position: sygdoms > medicin >

test for koronar sygdom

   Kranspulsårerne er fartøjer , der leverer ilt , blod og næringsstoffer til hjertet . Koronararterie sygdom er en tilstand af hjertet , der er den største årsag til dødsfald blandt mennesker på verdensplan ifølge Mayo Clinic . Nogle test kan hjælpe en person forebygge eller lære af betingelsen

Definition

Koronar sygdom er en tilstand , der reducerer blodtilførslen til koronararterier . Betingelsen træder i kraft , når fede aflejringer i arterierne beskadige koronararterierne .

Årsager

Årsager til koronararteriesygdom omfatter diabetes , rygning , strålebehandling , og højt blodtryk . Nogle symptomer på koronarsygdom er åndenød og brystsmerter .

diagnostisk test

En stress -test er en diagnostisk test , som en læge kan bruge til at afgøre , om tegn på koronararteriesygdom er til stede . Patienten udfører træning på en maskine , mens en læge læge overvåger stressniveauet af patienten . Hvis brystsmerter eller åndenød opstå under testen , kan patienten være i risiko for koronararteriesygdom .

Scan Test

En CT (computerstyret tomografi ) -scanning er en anden måde at teste for koronararteriesygdom . CT -scanninger er i stand til , at lægen kan se blodårerne og opdage calcium i arterierne .

EKG Test

Et elektrokardiogram ( EKG ) optegnelser signaler om, at rejse gennem hjertet . Denne test vil vise tegn på en tidligere hjerteanfald eller viser tegn på et hjerteanfald , der er i proces . Yderligere undersøgelser omfatter en ekkokardiografi , en blodprop kateterisation , og en magnetisk resonans angiogram ( MRA ) .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------