Position: sygdoms > medicin >

Glucophage XR bivirkninger

   Glucophage XR er en receptpligtig medicin oftest anvendes til behandling af type 2 -diabetes . Det hjælper nedgang sukkerproduktion i leveren og absorberes i tarmene , som hjælper diabetikere kontrollere deres blodsukker niveau . Glucophage er et brand -navn narkotika, og det generiske ækvivalent metforminhydrochlorid . Det er en extended-release tabletter , der er designet til at arbejde over en lang periode .

Ikke-alvorlige bivirkninger

Nogle mennesker, der tager Glucophage XR kan opleve følgende bivirkninger af lægemidlet : diarré , kvalme , opkastning , fordøjelsesbesvær , gas , mavebesvær , hovedpine og en metallisk smag i munden . Disse bivirkninger er ikke alvorlige og er ikke grund til bekymring . Men , hvis de bliver generende , bør du indberette dem til din læge .

alvorlige bivirkninger

I sjældne tilfælde kan folk tager Glucophage XR opleve en mere alvorlig bivirkning , som kunne tyde et problem , der kræver lægehjælp . Hvis du oplever nogen af følgende , stoppe med at tage medicin og kontakt straks lægen :
hurtig vejrtrækning eller vejrtrækningsbesvær , brystsmerter , en langsom eller uregelmæssig hjerterytme , feber eller kulderystelser , en vedholdende ondt i halsen , muskelsmerter eller svaghed , og en generel følelse af utilpashed .

lactacidose

I meget sjældne tilfælde kan Glucophage XR forårsage en alvorlig og potentielt livstruende tilstand, som kaldes lactacidose . Betingelsen mere almindeligt udvikler sig i mennesker, der har nyre- eller leverproblemer eller hjertesvigt sammen med diabetes . Symptomer på laktatacidose omfatter muskelsmerter eller svaghed , svimmelhed eller uklarhed , træthed , og usædvanlige ubehag i maven . Hvis du oplever nogen af disse symptomer , skal du kontakte din læge med det samme .

De ældre er mere udsatte for at udvikle mælkesyreacidose , så Glucophage XR bør ikke tages af personer ældre end 80 år. Hvis du har en lidelse, der medfører en øget risiko for den betingelse , du læge kan bestille regelmæssige lab test for at være sikker på at lactacidose ikke udvikler sig.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------