Position: sygdoms > medicin >

om seglcelle anæmi

   Seglcelleanæmi er sygdom , hvorved kroppen producerer segl-formet ( formet som en " C " ) røde blodlegemer . Dette segl struktur kommer fra unormal hæmoglobin ( jern rige protein ) . Da det er arvet , kan sygdommen ikke kan forhindres. Der er imidlertid , behandlinger , der kan gøre komplikationer håndterbar

Genetik

seglcelle anæmi er en arvelig sygdom, som opstår, når en person modtager en kopi af det seglcelle -genet fra begge forældre . Hvis en person arver kun én kopi af genet , er de siges at have seglcelle træk . Mennesker med denne ikke har sygdommen , men der kan overføre genet til børn .

Sickled Cells

Celler, der er segl formede ikke bevæger sig let gennem blodårerne . De er også mere klæbrige og stiv i forhold til en normal blodceller , hvilket betyder at de danner klumper og blokere blodgennemstrømningen i blodkarrene .

Symptomer

Det mest almindelige symptom på seglcelle anæmi er træthed . Andre symptomer omfatter åndenød , svimmelhed og hovedpine .

Komplikationer

Mennesker med seglcelle anæmi er mere tilbøjelige til at have galdesten , øjenproblemer og slagtilfælde . Børn oplever ofte forsinket vækst og pubertet . Infektioner er også sværere at kæmpe for dem med seglcelle .

Behandlinger

Der er ingen kur mod seglcelle anæmi . Der er behandlinger til rådighed til at hjælpe med symptomer og komplikationer af smerte og infektioner . I nogle tilfælde kan knoglemarvstransplantationer tilbyde en kur .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------