Position: sygdoms > medicin >

Forskellen mellem ligtorne & knyster

   Ligtorne er tykke , hårde områder af huden som følge af gentagne friktion . Knyster er knoklet bumps , der opstår på indersiden af foden , når storetåen slants ind mod den anden tå

Corns

Corns fremstå som en fortykket område af hud eller en hård bule på toppen eller på siden af en tå . De kan være smertefuldt , når trykket er anvendt over for dem . Ligtorne kan være forårsaget af dårligt montering sko og forsømme at bære strømper .

knyster

Visse mund typer er mere modtagelige for knyster end andre . Tight sko ikke direkte årsag knyster , men de gør som bidrager til og fremskynde deres udvikling .

Komplikationer

Corns er ikke en sundhedsmæssig risiko , medmindre du lider af en tilstand , der påvirker omløb til dine fødder , såsom diabetes . Konsultere din læge for korrekt behandling rådgivning . Knyster kan blive smertefuldt nok til at forstyrre dagligdagen , hvis bursitis ( betændelse i slimsækken ) opstår .

Behandlinger

Corns normalt falmer , når kilde til gnidninger er elimineret , men en yderligere behandlingsmuligheder omfatter trimning kornet ( udført af en læge ) , anvendelse af salicylsyre patches og , lejlighedsvis , kirurgi . Iført behagelige sko , bruger polstrede sko skær og aspirin kan medvirke til at reducere knyst symptomer og lindre smerter . Kirurgi kan udføres for at hjælpe rette tå og korrekte knoglestruktur .

Forebyggelse

Du kan forebygge eller mindske risikoen for ligtorne og knyster ved at vælge komfortable , velsiddende sko .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------