Position: sygdoms > medicin >

tegn og symptomer på en diskusprolaps disk & klemt nerve i lænden

   Det er vigtigt at huske , at en klemt nerve i lænden kan være forårsaget af en diskusprolaps disk . Diske tjene som en dæmpning pad mellem ryghvirvlerne . Hvis et brud eller pause sker på den centrale del af disken , kaldes det en diskusprolaps . Normalt brud finder sted mellem den fjerde eller femte lændehvirvler i den nederste del af ryggen . Domme disk væv kan lægge pres på nerver i rygmarven , som kan føre til klemt nerverne i lænden .

Diskusprolaps i lænderyggen

Typisk som disken forværres fra aldring eller tilskadekomst , kan det herniate gennem den ydre lag af disken . De mest almindelige sted for en diskusprolaps disk at forekomme er i ryghvirvler i lænden . Dette område er under konstant støtter vægten af overkroppen . Ved at bøje og løfte , og dreje og dreje torso , bliver tilbage dybt involveret i alle kroppens daglige bevægelser .

Symptomerne afhænger af placeringen af diskusprolaps disken , og om nervevæv bliver forværret . Nogle gange kan en discusprolaps ikke forårsage nogen symptomer . Diskusprolaps i lænderyggen væv , hvis disken brud er stor nok , kan lægge pres på rygsøjlen , der producerer smerter i et bestemt område . For eksempel , hvis bruddet skete mellem den nederste del af ryggen ryghvirvler jagende smerter opstår i lænden, balder og ben . En anden ting at kigge efter , er følelsesløshed og snurren i benene . Langvarig stående regel forværrer situationen , også .

klemt nerve i lænden

En klemt nerve opstår, når en nerve er kommet til skade eller beskadiget på grund af kompression . Dette direkte pres holder nerven fra korrekt at gennemføre dets signaler . Beliggenhed spiller en stor rolle i årsagerne til klemt nerver . For eksempel kan en klemt nerve i lænden være forårsaget af gigt , ben Sporer eller en diskusprolaps disk , blandt andre ting. De mest almindelige symptomer for en klemt nerve er prikken , følelsesløshed , smerte og muskelsvaghed omkring nerverne . Symptomerne varierer afhængigt af hvilket område er berørt. Klemt nerver i lænden kan udløse rygsmerter og stivhed i benene .

behandlingsmuligheder

Nogle behandlinger for en diskusprolaps disk kan indeholde fysisk terapi og smertestillende medicin ( muskelrelaksantia og anti-betændelse medicin ) . Med klemt nerver i lænden , kan kirurgi anbefales hvis betingelsen fortsat forværres . Ellers kan fysioterapi støtte i styrke og strække musklerne omkring de ramte nerverne , og anti-inflammatoriske medicin såsom ibuprofen er generelt bruges til at reducere hævelser .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------