Position: sygdoms > allergi >

scleroserende vs embolisering

   Skleroterapi og embolisering er to procedurer , der anvendes til behandling af åreknuder og karsprængninger-smertefulde og undertiden grimme medicinske tilstande . Omkring halvdelen af alle mennesker aldre 50 og ældre er ramt , ifølge WomensHealth. gov

Betydning

Ofte findes på bagsiden af kalv eller indersiden af benet , er åreknuder hævede fartøjer , der kan vises blå , mørk lilla eller endda farveløs . Karsprængninger er mindre og har en forgrenet udseende . Disse hævede vener udvikle sig, når de ventiler , der direkte blodgennemstrømningen i fartøjet mislykkes og blod bakker op og puljer der ifølge WomensHealth. gov .

scleroserende

skleroterapi er den mest almindelige behandling for åreknuder og afhjælpning af valg for små til mellemstore fartøjer , mens embolisering bruges til større vener ifølge Mayo Clinic . I skleroterapi , tilfører lægen en løsning i en vene , der får den til at ar over og lukke , omdirigering blod til sunde fartøjer .

embolisering

Den embolisering procedure reparationer større vener i benet , at skleroterapi ikke er beregnet til, i henhold til Radiologisk Society of North America . Et kateter føres ind i venen ved hjælp af ultralyd og røntgen . Ethanol eller anden løsning injiceres , da kateteret er fjernet . Ethanolen får vene til arret og lukke .

Microsclerotherapy

Microsclerotherapy er en opdateret strategi for scleroserende behandling . Injektion løsninger og teknikker har været fremført med denne nyere metode , hvilket giver bedre resultater , navnlig i behandlingen af karsprængninger , ifølge Mayo Clinic . Natrium tetradecyl sulfat er den injektionsvæske ofte anvendes i henhold til MediZen .

Andre Behandlinger

Der er en håndfuld andre løsninger, der efficaciously behandle åreknuder og karsprængninger . Varmen fra laserkirurgi lukker målrettet årer ; kirurgiske blodåre stripning-standarden middel mod mange år-helt fjerner fartøjet endovenous termisk ablation ligner embolisering , men med anvendelse af varmen og ambulant phlebectomy fjerner vener gennem huden punkteringer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------