Position: sygdoms > allergi >

mærkede dele af en bændelorm

   Bændelorm , eller cestoder , er flade , bånd-lignende parasitter , som oftest erhverves ved indtagelse af utilstrækkeligt eller rå svinekød , oksekød eller fisk . Afhængigt af arten , kan de variere i længde fra få centimeter til op til 45 meter . Den voksne bændelorm er opdelt i flere sektioner , hver med en forskellig funktion

scolex

Den scolex er i den forreste del af bændelorm . Det kan betragtes som leder af bændelorm . Den scolex er udstyret med suckers for tilknytning til tarme af dyret eller menneskelig vært .

Rostellum

Kronen af scolex kaldes rostellum . Det rostellum kan være bevæbnet ( med hooklets ) eller ubevæbnede ( uden hooklets ) . De hooklets anvendes også til fastgørelse til værten .

Strobila

Det strobila er et bånd-lignende kæde af gradvist at udvikle segmenter kaldet proglottids . Adskillelse af scolex fra strobila er halsen .

Proglottids

De fleste af de bændelorm består af proglottids . Nogle arter af bændelorm kan have op til 3. 000 proglottids med massiv æg potentiale . De udvikler gradvist , umodne til modne til gravide fra halsen . Hver modne proglottid har sin egen mandlige og kvindelige kønsorganer og livmoderen grene , der er spækket med æg ( æg ) , når moden .

Cuticle

Det neglebånd er en homogen , elastisk dækker for bændelormen . Det er gennemgående fra ét segment til et andet . Bændelormen absorberer fødevarer og næringsstoffer fra sin vært gennem hårstrået .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------