Position: sygdoms > allergi >

udvikling af genetisk rådgivning

   Genetisk rådgivning er rådgivning for at hjælpe folk til at forstå og behandle genetiske sygdomme , der kan påvirke deres liv eller livet for deres børn. Den har udviklet sammen med videnskaben, at den er baseret på

historie genetiske sygdomme

Selv om en forståelse af, at nogle sygdomme er arvelige , er meget ældre end de involverede videnskab , udvikling af genetisk rådgivning følger udviklingen af en moderne forståelse af DNA . Denne udvikling er spores tilbage til 1953, da James Watson og Francis Crick opdagede strukturen af DNA .

Fostervandsprøve

Fostervandsprøve , opdagede i 1967 , var en vigtig opdagelse i udviklingen af genetisk rådgivning . Denne proces giver en videnskabsmand for at undersøge den genetiske struktur af en ufødt foster og forudsige udviklingen i mange genetiske sygdomme .

DNA-sekventering

Udviklingen af DNA sekventering i 1977 af Fredrick Sanger og polymerase kædereaktion i 1983 af Kary Banks Mullis gjort det nemt for forskerne at læse dele af DNA og fastlægge eventuelle genetiske forhold, der kan medføre .

genetisk rådgivning Organisationer

Efter de videnskabelige opdagelser , der gjorde gentest muligt , nationale organisationer , såsom det amerikanske bestyrelsen for genetisk rådgivning ( grundlagt i 1993 ) , blev dannet for at sikre ordentlige standarder for genetisk rådgivning .

I dag

I dag er genetisk rådgivere certificerede speciallæger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------