Position: sygdoms > allergi >

sår i munden fra cøliaki

   Cøliaki kan medføre en række symptomer , herunder sår i munden ( fordærve sår ) . Hvis du får hyppige fordærve sår , kan cøliaki være en mulighed . Sammen med behandling af fordærve ømme direkte , skal du følge en streng diæt for at helbrede og mindske forekomster

Hvorfor Celiac sygdom medfører sår i munden

Cøliaki viser en stærk følsomhed over for gluten , et protein der findes i hvede og andre kornsorter . Dit immunforsvar angriber disse stoffer og resultater i fordærve sår og andre symptomer .

sår i munden som et symptom

fordærve sår er en af de mest almindelige, ikke-gastrointestinale symptomer . Ifølge Dr. Farhad Sharam af Teheran University of Medical Sciences , er fordærve sår det eneste symptom , der manifesterer sig i et ud af 20 lider af cøliaki . Hvis du får hyppige fordærve sår , kan cøliaki være en mulighed , især hvis du har en forælder eller søskende med den betingelse .

Diætmad Forslag

Din kost udgør din primære forsvar mod at forebygge og eliminere sår i munden og andre symptomer på denne betingelse . Undgå hvede , byg og rug . Læs fødevareetiketter omhyggeligt .

Medicin

Din læge kan ordinere en række behandlinger til at hjælpe med at behandle fordærve sår , der omfatter medicineret munden vasker , aktuelle medicin og narkotika . Det er vigtigt at nævne, men at de ikke er en erstatning for ordentlig at spise . Ifølge Dr. Sharam , anførte sine studier fælles medicinske behandlinger var ikke nær så effektiv som at holde sig til en glutenfri kost .

Self-Care

Visse egenomsorg foranstaltninger kan give lindring . Lav en mund skyl fra saltvand eller bagepulver . Læg is direkte på de ømme . Dækker ømme med en bagepulver pasta .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------