Position: sygdoms > allergi >

hvad er lumbal foraminal stenose ?

   En mulig årsag til lændesmerter er lænden foraminal stenose . Denne situation opstår , når rum ( foramena ) i rygsøjlen i lænden , hvor nerverne gå til andre dele af kroppen , bliver tilstoppet eller komprimeret

Årsager

Ifølge Cedars-Sinai , de primære årsager til foraminal stenose er slitage af alder og sygdomme som leddegigt , som ofte forårsager knoklet sporer til at udvikle i foramena og tryk på nerverne . Andre mulige årsager er falder og ulykker .

Symptomer

Ifølge Spine Universe , symptomerne på lænde foraminal stenose omfatte vedvarende lænderygsmerter , der fortsat at blive værre . Smerten kan eller kan ikke gå ned i benene . Du kan også opleve følelsesløshed eller svaghed i dine balder og ben . Symptomerne har tendens til at forbedre , når du hviler , ligge ned eller bøje fremad .

Behandling

Mulige behandlinger for lumbale foraminal stenose omfatter anti-inflammatoriske medicin såsom ibuprofen , fysioterapi , øvelser , kortison indsprøjtninger og kirurgi .

Forsigtig

Ifølge Spine Universe , virkningerne af kortison indsprøjtninger er ofte midlertidige , og normalt bør du ikke modtage mere end tre kortison indsprøjtninger hvert år . En mulig bivirkning af kortison indsprøjtninger er svækkelsen af omgivende væv .

Surgery

Ifølge University of Washington Ortopædi og Sports Medicine , målet om operation for stenose er at skabe en større åbning for nerver og rygmarven . Den nøjagtige procedure afhænger af den underliggende årsag og kan omfatte laminektomi at fjerne en del af en knogle , discectomy at fjerne en del af en disk eller spinal fusion for at rette ustabilitet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------