Position: sygdoms > allergi >

hvordan man finder den optiske centrum af en linse

   Den optiske centrum af en linse er det punkt , hvor lyset passerer gennem linsen og ikke afviger , men rejser lige . Brilleglas er enten konkav for at korrigere for nærsynethed , eller konvekse at hjælpe med langsigtet vision . Begge typer af linser har en optisk center , der er placeret direkte foran eleven . Der bør udvises forsigtighed ved fastsættelsen af optiske centrum af linsen

Du skal bruge: .
Lensometer


1
Drej skiven for strømmen tromlen på . Den lensometer indtil alle moser , kommer de elledninger , i fokus , når der ikke objektiv i maskinen . Juster fokus okularet og tænde for strømmen tromlen drejeknappen til nul , og sørg for linjer er alle i fokus .
2 .
Placer glassene på linsen tabellen i lensometer . Placer rammen , så den forreste overflader linser vender op mod lensometer . Slip trigger- greb linsefatningen på lensometer og skub den forsigtigt ned til at holde linserne på plads på bordet .
3 .
Tænd for strømmen tromlen hjulet , indtil det første sæt af fast sumpe bliver klar . De fleste lensometers har en solid streg eller et sæt af tre ubrudte linjer , eller moser , for den sfæriske magt linsen og et sæt af tre stribet moser for den cylindriske magt . De tre riller linier går i den modsatte retning af den faste linjer .
4 .
Sluk for strømmen hjulet væk fra dig for at kontrollere cylinder , hvis der er nogen . Cylinder bruges til at korrigere for bygningsfejl i en recept linse . Dreje hjulet vil bringe sæt på tre stribet linjer i fokus , hvis cylinderen er til stede . Retur hjulet tilbage til det oprindelige sæt af faste moser .
5 .
Flyt linsen en smule, hvis nødvendigt, indtil skæringspunktet af linjerne er i centrum af okularet opfattelse . Slip selv-spoling linse markør og dot linserne . Markør vil komme med tre prikker i træk . Den midterste prik er det optiske centrum af linsen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------