Position: sygdoms > allergi >

afhjælpe for fremmedlegemer i øjet

   Fremmedlegemer i øjet kan være en simpel forblæste plet af støv eller en mere farlig boremaskine-kastet skrot af metal . Når du arbejder i nærheden af fremmedlegemer , der kan ende op i øjet , er det bedst at bære beskyttende briller eller beskyttelsesbriller for at undgå skader . Oftest kan pletter af støv fjernes let ved at blinke , rødme eller ved hjælp af en vatpind , men i mere alvorlige tilfælde , såsom metal eller glas fragmenter landing på overfladen af øjet , er omgående lægehjælp vigtigt at undgå smerte eller synstab .

Du skal bruge:
Digitalt programmerbare høreapparater
. Computer .
Producentens tilpasningssoftware .
Programmering bånd /ben .
Real Ear måleudstyr

Blink

Når fremmedlegemer ind i øjet-. forblæste skidt , for eksempel-øjets naturlige forsvar er til at blinke . Bevægelsen af øjenvipper kan skubbe resterne væk fra overfladen af øjet eller rive kanalerne kan udskille tårer til at vaske fremmedlegemer fra øjet . Hvis dette ikke sker umiddelbart , så prøv at trække din øvre låg ud og ned over det nederste øjenlåg for at inducere tårer . Blinke hurtigt at vaske fremmedlegemer fra dit øje med dine egne tårer . Aldrig gnide dine øjne , da det kan skrabe partiklen tværs din hornhinde , forårsager yderligere irritation .

Flush

Hvis dine tårer ikke gør det trick , så prøv med en over -the-counter øjenskyllestation eller rent lunkent vand til skylle øjet . Du bør gøre dette så hurtigt som muligt, og gentagne gange , indtil materialet er fjernet . Metoder omfatter hælde en saltvandsopløsning eller rent vand fra et lægemiddel dropper eller små sprøjtede kop , sætte dit ansigt i en vand springvand , hælde vand fra vasken i øjet med Cupped hænder , bruger bruseren til at skylle ud øjet eller ved hjælp af en have slange hvis ingen andre metoder er til rådighed .

vatpind

Hvis den udenlandske sagen ikke holder sig til eller er indlejret i øjet , kan du muligvis fjerne det med en vatpind . Men det er en delikat proces og kræver en meget rolig hånd , så yderligere skade ikke vil forekomme . Du skal være så stille som muligt, mens en anden person rører vatpinden at fragmentet og løfter det ud , er meget forsigtige med ikke at skrabe eller gnide .

Behandlere

Hvis du ikke er i stand til at fjerne resterne af blinkende , Rødme eller ved hjælp af en vatpind , en tur til lægen er i orden . Lægen kan administrere et fluorescerende farvestof på din hornhinde og glans en UV- lys på det at opdage eventuelle tegn på rust fra udenlandske metal materiale . Hun kan være i stand til at fjerne det med en pincet eller en sminket vatpind . Hvis objektet er indlejret , hun er sandsynligvis henvise dig til en øjenlæge .

Øjenlæge

Nogle fremmedlegemer ( f. eks metalspåner kastede ind i øjet af en boremaskine , mens der ikke bærer beskyttelsesbriller ) kan blive integreret i hornhinden . Når fremmedlegemer er et stykke metal , dette ofte medfører en mærkbar " rust ring " omkring det angrebne område. Denne rust skal også fjernes eller din synsstyrke kan være nedsat , undertiden permanent . Kun en øjenlæge eller øjenkirurg vil være i stand til at afhjælpe denne situation ved hjælp af en lille Dremmel-lignende bore eller tynde nåle til " øse ud " metallet shard og fjern ringen af rust .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------