Position: sygdoms > sove >

virkningerne af et slag på finmotoriske kontrol

   De fleste af os tage finmotorik for givet , ved hjælp af vores hænder og fingre hver dag for at ringe vores telefoner , skrive på en computer , skal du bruge en kniv og gaffel , og binde vores sko . Et slagtilfælde kan ændre alt dette . Den hjerneskade , at resultaterne fra et slagtilfælde kan have en ødelæggende virkning på finmotorik , hvilket gør den enkleste opgaver synes umuligt .

Lammelse

Når et slagtilfælde grænser blodtilførslen til hjernen , kan den resulterende skade årsagen muskellammelse , til at gøre visse muskler vanskeligt eller umuligt at flytte . Lammelse i hænder , arme og fingre påvirker finmotorik . Med fysioterapi , dog kan mange patienter med slagtilfælde genvinde kontrollen over deres muskler .

Spasticitet

Det hjerneskade , at resultaterne fra et slagtilfælde kan forårsage muskler, der skal stramme eller stiv . Denne tilstand kaldes spasticitet , og det kan seriøst forstyrre finmotoriske færdigheder, især fordi det har en tendens til at stige, når musklen er flyttet . Når venstre ubehandlet , kan spasticitet forårsage kontrakturer , eller muskler, der er frosset på plads . Behandling af spasticitet omfatter fysioterapi , stretching , seler og medicin . .

Mangel på Balance og koordination

Et slagtilfælde , der finder sted i lillehjernen kan give problemer med balance og koordination . Disse symptomer kan også påvirke finmotorik . For eksempel vil en person , der har problemer med balancen i en stol svært ved at skrive eller type , og en person med koordinering problemer kan have problemer med at holde en mobiltelefon med den ene hånd mens man trykker på knapperne med den anden hånd .

Rumlig og Sanselig Problemer

Et slagtilfælde i højre hjernehalvdel kan forårsage rumlige og perceptuelle problemer , som kan gøre det vanskeligt at bedømme afstande . Disse problemer kan også påvirke finmotorik , fordi opgaver som f. eks samle små ting op eller binde en snørebånd kræve præcis dybdeperception .

Vanskeligheder med dagligdags opgaver

Et slagtilfælde kan vende hverdagens opgaver , såsom at få tøj på, forbereder mad , og ved hjælp af en computer , i en række fysiske udfordringer . Med et godt fysisk og ergoterapi program , dog kan slagtilfælde ofre lære at forbedre deres kontrol over stive muskler og kompensere for balance og perceptuelle problemer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------