Position: sygdoms > sove >

oplysninger om en PET-scanning

   En PET -scanning , også kendt som en positronemissionstomografi scanning , kan anvendes af læger til at bestemme sygdommen , omfanget af sygdommen , og hvordan kroppen reagerer på behandlingerne . Proceduren er undertiden benævnt en nuklearmedicinsk scanning

Forberedelse

Typisk skal en patient ikke spise eller drikke noget i det mindste seks timer før prøven . Alle metalgenstande skal fjernes , inden iført hospitalet kjole , herunder smykker og bøjle -bh'er .

Process

Efter at have modtaget en injektion af radioaktivt materiale , patienten lægger på et bord , der glider ind i PET- scanning maskinen . Maskinen tager så tre-dimensionelle billeder , som derefter overføres til en computer til en læge .

Formål

Den PET -scanning er udført af forskellige årsager, men kan bruges til at kontrollere hjernens funktion , diagnosticere sundhedsmæssige problemer , herunder kræft , hjerteproblemer og hjernesygdomme , herunder Alzheimers sygdom , eller kigge efter blodtilførslen til hjertet .

Risici

De risici forbundet med en PET- scanning er betragtes som minimal. Selv om stråling er sprøjtet ind i venerne , det spreder hurtigt fra kroppen. Kvinder , der er gravide er på et højere risiko , såvel som dem , der har en reaktion på det radioaktive stof .

Entydighed

En PET -scanning varierer fra andre billeddiagnostiske værktøjer såsom en MR- eller CT -scanninger , fordi en PET scanning kan vise , hvordan organer og væv fungerer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------