Position: sygdoms > sove >

betydningen af ikke receptpligtige lægemidler

   Ikke-receptpligtige medicin , også kendt som over -the-counter ( OTC ) lægemidler , er dem, der kan købes uden en recept . Omkostninger, tilgængelighed og effekt af mange ikke-receptpligtige medicin gør dem en meget vigtig del af sundhed og medicin

Betydning

Over -the-counter medicin tjene som et alternativ til dyrere receptpligtig medicin til behandling af mild , ukompliceret forhold . Ifølge agenturets for Healthcare Forskning og Kvalitet , receptpligtig medicin omkostninger er næsten fordoblet i et årti , er vokset fra 10 procent af de voksne ' samlede udgifter i 1996 til 18 procent i 2006 .

Typer

Ikke-receptpligtig medicin er til rådighed for behandling af forskellige symptomer , et par af som omfatter allergier , forkølelse og influenza symptomer , mave-tarm lidelse og smerte . Antihistaminer , decongestants , analgetika og antacida er blandt de mange typer af over -the-counter medicin på markedet i dag .

Omkostninger og tilgængelighed

I de fleste tilfælde , cost over-the-counter medicin mindre end receptpligtig medicin --- hvilket gør dem et alternativ for dem der ikke har råd receptpligtig medicin . Ikke-receptpligtige lægemidler er tilgængelige på apoteker , døgnkiosker og andre fælles lokaliteter , og ikke kræver en læges besøg for at få .

Symptom Management

Mens generelt bedst for midlertidig symptomlindring , over -the-counter medicin kan hjælpe med at forhindre tabt produktivitet og forebygge sundhedsmæssige komplikationer i nogle tilfælde . For eksempel , symptomlindring , som OTC allergi medicin kan hjælpe med at forhindre bihulebetændelse , hvilket er en mulig komplikation af allergier , ifølge Mayo Clinic .

Advarsel

Fordi en læges tilsyn er ikke forpligtet til at tage ikke- receptpligtige narkotika , er det op til forbrugerne at sikre , at de forstår de mulige bivirkninger af en given medicin . Undladelse af at følge forudsat retninger kan resultere i alvorlige personskader eller endog dødsfald . Over -the-counter medicin er ikke en erstatning for de tjenester af en uddannet sundhedsmedarbejder.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------