Position: sygdoms > infektion >

hvordan man kan reparere en revet ACL i knæet

  ACL , eller forreste korsbånd , er afgørende for at holde knæet stabilt , især under vride bevægelser . En revet ACL kan kræve kirurgi og intens fysisk behandling for at rehabilitere . Hvert år i USA alene omkring 100. 000 ACL rekonstruktion operationer udføres . Det er en fælles knæskade for skiiers og deltagere for sport som tennis , fodbold og basketball , hvor der er større risiko for at dreje og sårede knæet . Her er de muligheder for, hvordan at reparere en splittet ACL :

Du skal bruge:
Bikes .
Skateboards.
Fodbold eller basketbolde eller begge dele.
Spil tidsplan .


1 .
Du kan lade dit knæ alene , ikke vælge at få den kirurgisk repareret og i stedet vælge en kombination eller hvile og is . De risici ved denne løsning omfatter dit knæ aldrig bliver så stabilt som det var , og du vil sandsynligvis ikke være i stand til at vende tilbage til sport , der kræver opskæring eller vrid i knæet . Den gode side er , at ved at vælge ikke at gå under kniven du vil spare penge , undgå risikoen for smitte fra kirurgi , og undgå enhver gentagelse operation eller kirurgisk genoptræning . Nogle undersøgelser viser du også undgå en øget risiko for slidgigt i knæet . Tal med din læge for at se , om dette er mulighed kan arbejde for dig .
2 .
Vælg at gennemgå patellar podning . Dette er den mest populære kirurgiske mulighed for at reparere en splittet ACL . Denne procedure indebærer at bruge en del af din patellar senen og knæskallen at erstatte ACL i knæet . Denne procedure normalt resulterer i at stabilisere knæet ganske godt . En ulempe er, at du kan føle en vis smerte på forsiden af dit knæ , hvor patella senen blev taget fra .

3 .
Vælg at få en Kadaver graft . Denne indstilling kan være mindre invasiv , da du ikke vil være under en grundstammer fra din egen krop . Det resulterer også i en mindre smertefuld genoptræning proces . Denne procedure kan tage længere tid at helbrede , og der er en lav risiko for diesease transmission. Dette er en god mulighed for folk, der ønsker at fortsætte med at leve en aktiv livsstil efter at komme fra en revet ACL .
4 .
Vælg at gennemgå dobbelt-bundle genopbygning . Denne procedure omfatter to poder , der ligger tættere en sund ACL end en graft . De podninger er normalt fra Kadaver væv . Dette er en stor mulighed for at reparere en splittet ACL og stabilisere knæet . Dette valg er for dem , der har de bedste sygesikring og adgang til den bedste medicinske behandling og kirurger , da det er et nyt og temmelig kompliceret operation .

gode råd og advarsler • Tal med din læge om , hvad dine muligheder er, og hvad linje behandling kan være bedst egnet til dine individuelle skade .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------