Position: sygdoms > infektion >

rebreather versus ikke- rebreather ilt

   Oxygen udgør omkring 21 procent af den luft , vi indånder . I nødsituationer , skal du bruge læger særlige typer iltmasker til at hjælpe patienterne trække vejret lettere . De to typer af masker du vil se dem bruger, er rebreather og ikke-rebreather masker

Rebreather maske

En rebreather maske er defineret som en, der har en blød plast reservoir pose fastgjort i slutningen af det, sparer en tredjedel af en persons udåndingsluft , mens resten af luften kommer ud via side -porte, der er dækket med en en -vejs ventil for at muliggøre dette . Den kuldioxid fungerer som en måde at stimulere vejrtrækning .

Ikke-rebreather maske

En ikke-rebreather er defineret som en , der har flere en -vejs ventiler i siden havne . Denne type maske har også et reservoir tilknyttet taske, men posen har en en -vejs ventil , der forhindrer den udåndede kuldioxid fra at komme ind i reservoiret .

Formål

Formålet med en sådan masker er at levere store mængder af ilt til mennesker i nødsituationer , såsom iltmangel ( iltmangel ) , respiratorisk sygdom , hjertesygdom , chok , traumer , alvorlig blodtab og krampeanfald .

Andre typer af masker

Der er flere andre typer af masker , herunder pose ventil maske ( en håndbog respirator , der leverer ren ilt til patienten ) , aviator masker , masker anvendes af disse i en flyvemaskine i nødsituationer og en selvstændig åndedrætsudstyr brugt af brandfolk .

Forholdsregler

Da ilt er et brændbart stof , bør der altid være en "No Smoking " skiltet , når en person modtager ilt . Dem, der bruger ilt i hjemmet , bør være opmærksomme på alle de involverede farer , såsom at bruge ilt tæt på komfurer eller bærbare opvarmning enheder . Ilt tanke bør også foregå i en særlig vogn for at undgå at støde eller tabe det .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------