Position: sygdoms > infektion >

hvad er plexus brachialis ?

   Den plexus brachialis er en del af det menneskelige perifere nervesystem ( PNS ) . Den PNS giver tilslutning af motoriske og sensoriske nervetråde til det centrale nervesystem . Nerverne i PNS systemet ind og ud af rygmarven ved hjælp af ryghvirvler

Funktion

Regnskabsmæssig beskeder til og fra hjernen , sensoriske nerver feed oplysninger til hjernen , mens motoriske nerver udføre svar fra hjernen til muskler . Nerver spændende hjernen krydser over til modsatte side af kroppen .

Beliggenhed

Den plexus brachialis begynder i den cervikale del af rygmarven . Sideværts, mediale og posteriore snore afslutte rygsøjlen og køre under kravebenet ( nøglebenet ) og ned i armene .

funktioner

Forgrening fra plexus brachialis er aksillær , nervus , musculocutaneous , radiale og median nerver . Forgrening nerver løber ned på længden af armene i hænder og fingre sammen ben , med nogle der er knyttet til muskelfibre .

Effects

sensoriske og motoriske nerver tillade funktioner såsom at røre , føle smerte og nydelse , og sensation . For eksempel vil røre noget varmt fremkalde en reaktion til at fjerne hånden fra varmen .

Skade

Skader på cervikale del af rygmarven eller kravebenet kan forårsage skader på nerverne i plexus brachialis . Følelsesløshed, prikken eller totalt tab af følelse kan opstå, afhængig af sværhedsgraden af skaden .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------