Position: sygdoms > infektion >

tegn og symptomer på nyre blokering

   En person har to nyrer arterierne-. en leverer blod til venstre nyre , mens den anden leverer blod til højre nyre . Nyre arterier bryde ud i flere andre mindre arterier . Hvis disse nyre arterier bliver helt eller delvist blokeret , kan det føre til nyresvigt , ifølge til sundhedsoplysninger hjemmeside Healthline . Når en person har nyresvigt , nyrerne ikke længere fjerne overskydende væske , elektrolytter og affald fra en persons blod , organer vigtigste funktion .

Blokeringer og blodtryk

En delvis nyrerne blokering kan ikke vise nogen tegn overhovedet , mens en fuldt blokeret nyre typisk vil vise mange tegn . Ifølge Merck , skulle nogen oplever symptomer på nyre blokering søge behandling . Højt blodtryk , især i en ung person , er en mulig indikation . En person kan også opleve smerte i deres venstre eller højre nyre og smertefuld vandladning .

typiske symptomer og test

Ud over at have nedre del af ryggen og maven smerte, en person med nyre blokering kan også opleve kvalme , opkastning og feber . Hvis den fulde nyre blokering sker i 60 minutter eller mere , vil permanent skade sandsynligvis opstå , ifølge Merck . En komplet blodtælling og urinanalyse vil være i stand til at afgøre, om en person har en blokering , og det kan typisk blive behandlet . Dog vil effektiviteten af enhver behandling afhænger af varighed og graden af den blokering .

sygdom og Forebyggelse

En person med en historie af perifer arterie sygdom ( PVD ) er mere tilbøjelige til at udvikle nyre blokering . PVD er forårsaget af den obstruktion af store arterier i arme og ben . Diabetes , rygning og overvægt kan forårsage blokering så godt. Nogle gange er det kun medicin nødvendig for at behandle nyre blokering . Men hvis nyrerne er fuldt blokeret , kan kirurgi være nødvendigt at åbne blokerede arterie . Medicin er foretrukket over en operation for behandling , men hvis arterien er beskadiget , skal den repareres med kirurgi , ifølge Healthline . En person kan kontakte deres læge for at få flere oplysninger om forebyggelse af nyre blokering .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------