Position: sygdoms > infektion >

hvordan du tilføjer mineralsk olie til mad til de ældre

  På grund af begrænset mobilitet , diabetes , medicin eller manglende spiser nok kostfibre, kan ældre mennesker være tilbøjelige til at forstoppelse , for hvilke en afførende er forpligtet til at lette afføring . Nogle ældre brugere kan have svært ved at sluge olieagtig væske alene . Tilføjelse mineralsk olie til fødevarer kan være en mulighed for at hjælpe med at lindre smertefuld afføring i forbindelse med forstoppelse

Du skal bruge: .
Mineralolie
. Pasta.
Ris.
Supper .
Havregryn .
Budding.
Yoghurt.
Pureret mad .


1 .
Tal med den ældres læge om den rette dosering af mineralsk olie . Dosis kan variere afhængigt af den omstændighed , historien og de ældres sundhed person . Det kan være en god idé at opdele den ordinerede til at overholde sin samlede virkning .
to .
Tilsæt halvdelen af den foreskrevne dosis af mineralsk olie til fødevarer . Hold den anden halvdel til side hvis det er nødvendigt senere . Bland olien i en bred vifte af valg af fødevarer afhængigt af individuelle smag . Disse valg kan omfatte tilføjelse af olie forberedte havregryn , tyk suppe og en pasta eller ris fad . Vær sikker på olien er helt absorberet før servering til de ældre person . Bland olien i purerede fødevarer , såsom grønne bønner , squash , kartofler og kød til ældre , som ikke er i stand til at synke fast føde .
3 .
Foreslå et helt glas vand, efter at have taget mineralsk olie . Vand spiller en vigtig rolle i bekæmpelsen forstoppelse . Tilskynde ældre person til at drikke fra 6 til 8 glas vand om dagen for at undgå dehydrering . Flydende tilføjer også væske afføring , som kan gøre det lettere at passere . Den mineralsk olie bør træde i kraft kort tid efter indtagelse .
4 .
Giv mere mineralsk olie hvis nødvendigt . Afhængigt af sværhedsgraden af forstoppelse , tilbyder den anden halvdel af det delte beløb . Hvis morgenmad eller frokost er overstået , tilsættes mineralsk olie til et sundt mellemmåltid for den ældre person , såsom yoghurt , budding eller en skål med frugt cocktail .
5 .
Undgå at tilføje mineral olie i fødevarer som gele eller på frisk frugt , da det ikke kan absorbere godt . Tilskynde til forbrug af hele snack at få den fulde dosis . Derudover tilbyder et helt glas vand efter det snack er færdig . Vær sikker på at drøfte eventuelle bekymringer eller problemer med den ældres behandlende læge , især hvis mineralsk olie er ikke begyndt at virke .

gode råd og advarsler


 • Tilføjelse fiber til kosten kan hjælpe med at forhindre forstoppelse .
 • opmuntre til fysisk aktivitet hos ældre at hjælpe bevægelse af tarmene .
 • Mejeriprodukter undertiden forårsage forstoppelse .
 • Langvarig brug af mineralsk olie kan forårsage en mangel på vitaminer A , D , E og K og kan føre til fejlernæring . Vær sikker på at anvende mineralolie kun som en midlertidig løsning på forstoppelse .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------