Position: sygdoms > infektion >

hvordan man vurderer en peak flow måleraflæsning

  En peak flow meter måler, hvor meget luft du kan skubbe ud af dine lunger med maksimal indsats , eller " peak flow "af dit åndedrætsorganerne . Regelmæssig kontrol med dit peak flow kan hjælpe dig med at afgøre , hvordan din astma behandlingen skrider

Du skal bruge: .
Peak flow meter


1
Indstil meter . til nul -mærket , eller laveste punkt på skalaen . Ret din ryg så meget som muligt , enten stående eller siddende ret op og ned , så din vejrtrækning er så uhindret som det kan blive . Prøv altid at bruge den samme holdning , når test , for sammenlignelige og pålidelige resultater .
2 .
Inhale så dybt som muligt , så knuge mundstykket på måleren mellem tænderne . Lav en sæl med dine læber og blæse i apparatet så hårdt og hurtigt som muligt .
3 .
Tag peak flow meter ud af munden og undersøger markør . Optag dette nummer .
4 .
Gentag trin 1-3 , og tage din højeste tal som dagens højdepunkt flow .
5 .
Look på din astma forvaltningsplan til at fortolke tallene . Hvis du er inden for den grønne zone , du har din astma under kontrol . Den gule zone betyder, at din peak flow er på 50 til 80 procent af dine optagede maksimum , som kunne tyde på et medicinsk problem . Hvis du er i den røde zone , bør du se en læge .

gode råd og advarsler


 • Tag flere målinger for at sikre nøjagtigheden.
 • Sørg altid for at indberette usædvanlige målinger til din læge .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------