Position: sygdoms > infektion >

alkalisk fosfatase høj knoglesygdom

   Alkalisk fosfatase er en enzymatisk protein, der findes i knogler , lever , tarm og moderkage . Niveauer er forhøjede i følgende knoglen relaterede betingelser : . fysiologisk knoglevækst , Paget sygdom , osteomalaci og engelsk syge , osteosarkom og knoglemetastaser

Fysiologisk knoglevækst


Normal knoglevækst sker ved påvirkning af to typer af celler : osteoblaster og osteoklaster . Osteoblaster er ansvarlige for at fastsætte nye ben og osteoklaster er ansvarlige for at nedbryde knoglerne . Under knoglevækst , er der øget aktivitet i begge typer af celler . Således med højere aktivitet af osteoklaster , der er mere basisk fosfatase frigivet fra nedbrydningen af knoglen .

Paget Sygdom


Pagets sygdom skyldes unormalt høj aktivitet af osteoklaster . Resultatet er unormal satser knogle opdeling . Smerter og skelet deformiteter er de mest almindelige tegn på denne sygdom . Dog kan asymptomatiske individer være øvrigt identificeret på baggrund af forhøjet alkalisk phosphatase niveauer på rutine analyse .

Osteomalaci og rakitis


D-vitaminmangel forhindrer aflejring af calcium til nydannet knogle . Når dette sker , efter at knoklede vækstzoner har lukket , er den sygdom kaldet osteomalaci . Når det sker inden afslutningen af vækstzoner det kaldes rakitis . Symptomer på osteomalaci omfatter smerte og svaghed . Hos børn , forårsager rakitis bløde knogler , der fører til deformiteter , som fortsat ind i voksenalderen .

Bone sarkomer

Bone sarkomer er en meget sjælden årsag til knoglesygdom . Ifølge " Harrisons Principles of Internal Medicine , " ben sarkomer udgjorde kun 0,2 procent af nye tilfælde af ondartet kræft i 2007 . De fælles knogle sarkomer er osteosarkom , chondrosarcoma og Ewings sarkom .

knoglemetastaser

Metastase til knogle er en sekundær årsag til alkalisk fosfatase høj knoglesygdom . De mest almindelige kræftformer , der metastaserer til knoglerne er karcinomer af bryst-, lunge -og prostatakræft . Symptomer på metastatisk knoglesygdom omfatter knoglesmerter , hævelse og /eller fraktur .

andre årsager til øget alkalisk fosfatase

Alkaline phosphatase er også forhøjet i obstruktive sygdomme i galdeveje , lever sygdom , hyperparathyroidisme , hyperfosfatæmi , gastrointestinale sygdomme , hyperthyreoidisme og med brug af narkotika , der er giftige for leveren .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------