Position: sygdoms > influenza >

hvordan man kan tage sig af en syg person i dit hjem

  Om personen er en patient , en ven eller elskede , omsorg for en syg person kræver tålmodighed og en grundlæggende viden om sygdommen . Hvis sygdommen er smitsom , skal du forhindre dens spredning til dig selv og andre , der bor i huset . Afhængigt af hvilken type af sygdom , kan det være nødvendigt at tage sig af en syg person i et par dage eller meget længere . samt at håndtere deres medicinske tilstand og efter medicin tidsplan , er det vigtigt at sørge for den syge persons grundlæggende behov er opfyldt

Du skal bruge:
Alkohol-baserede hånd gnide .
Ventilator.
Medicin .
Magasiner.

Bøger.
Gåder.
Tv .
Radio.
Håndholdt spil .

.
Bedside kommode .


1 .
Vask hænder med sæbe og vand eller brug en alkohol-baseret side gnide før og efter at have rørt den person , hvorvidt de har en overførbar sygdom . Vaske dine hænder kan beskytte både dig selv og den person fra bakterier og virus .

2 .
Giv rigelig væske for at holde den syge hydreret . National Institutes of Health anbefaler et dagligt indtag af seks til otte 8- ounce glas vand hver dag . Andre kilder til væsker omfatter bouillon og elektrolyt drinks .
3 .
Vær nærende måltider , der appellerer til den syge . Afhængig af hans sygdom , kan en syg person foretrækker kedelig mad og måske ønsker at undgå krydret eller rig fødevarer, der kunne gøre ham kvalme . Nogen , der er syge kan have en dårlig appetit og kan spise mere mad , hvis det bliver tilbudt i små portioner flere gange om dagen .
4 .
Giv en rolig , mørk miljø for syge til at sove og hvile . Nogle mennesker har brug for en blød baggrundsstøj , som en fan eller musik , som de sover .
5 .
Hjælp den syge person finde en komfortabel stilling i sin seng eller stol . Hvis den syge person ikke kan flytte sig selv selvstændigt, hjælpe ham til at ændre holdning hver anden time forhindre et konstant pres på en del af hans krop , som kan føre til nedbrydning af huden .
6 .
Giv de syge person sin medicin til tiden og som anvist . Hvis den syge persons sygdom ikke bliver bedre , kan du kontakte hans læge i stedet for at give ham en større end beordrede dosis af medicinen . Overvåge den person, for negative bivirkninger forbundet med hans medicin .
7 .
forhindre kedsomhed ved at give magasiner , bøger , puslespil , et fjernsyn , en radio eller en håndholdt spil .
8 .
Hjælpe personen til at bruge toilettet efter behov ved at hjælpe ham på toilettet og give den nødvendige forsyninger til oprydning . Hvis personen ikke er i stand til at gå til badeværelset for at bruge toilettet , overveje at købe en seng toiletstol som en midlertidig alternativ .
9 .
Bistå syge med daglige hygiejne behov tolereres gerne badning , barbering , tandbørstning og make- up applikation.

gode råd og advarsler


 • Hold øje med tegn på dehydrering , som omfatter en tør mund , rav-farvet urin , tørst , tør hud , hovedpine , hurtig hjertebanken og lavt blodtryk tryk .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------