Position: sygdoms > influenza >

receptpligtig medicin , der kan medføre grå stær

   Grå stær er en uklarhed af linser i øjnene , som gør det synes som om du er bag et røgslør . Skyen kommer fra en opbygning af protein på din linse . Grå stær udvikler sig generelt jævnt i begge øjne på samme tid . Lægerne ved ikke præcis , hvad der forårsager grå stær , men en række risikofaktorer spiller en rolle for, om grå stær , vil udvikle sig i dine øjne . En af disse risikofaktorer er så simpelt som receptpligtig medicin du tager

Steroider

En af de receptpligtige lægemidler med en høj risiko for at forårsage grå stær er steroider . Recept steroider er almindeligt ordineret som anti-inflammatoriske lægemidler , undertiden lang sigt , for autoimmune sygdomme som Crohn 's sygdom , colitis ulcerosa eller lupus . En 1960 undersøgelse offentliggjort i Journal of America Medical Association viste 75 procent af de voksne , der tog 15 mg eller mere pr dag i den recept steroid prednison i mere end et år udviklet grå stær . Jo højere dosis af recepten steroid medicin , og jo længere patienterne tog det , jo mere sandsynligt, at de skulle udvikle grå stær .

Antibiotika

Mange antibiotika gøre dine øjne mere følsomme over for lys , der kan være grund nok til at linke grå stær risiko for dem . Sulfa antibiotika navnlig vise nogle tegn på at de kan bidrage til udvikling af grå stær , selvom mere forskning er nødvendig på dette område for at bekræfte forskernes teorier .

Oral antibiotika er ikke den eneste form vist sig at forårsage grå stær . Selv inhaleret antibiotika , kan lide dem , der anvendes til behandling af astma , forårsager grå stær .

psoralener

Læger ordinere psoralener og lignende medicin til patienter, der lider af hudsygdomme som psoriasis . Psoralener er generelt ordineres sammen med lysterapi . Store mængder af lys eksponering , især ultraviolet lys , er kendt for at forårsage grå stær , så det er muligt kombination af psoralener og lys terapi er , hvad der forårsager en øget risiko for grå stær .

pillerusen

En række undersøgelser viser recept beroligende at være en væsentlig risikofaktor for grå stær . Et studie gennemført i North Carolina specifikt links beroligende anvendelse og eksponering for sollys . Forskere mener, lysfølsomhed forårsaget af beroligende kan bidrage til grå stær .

Antipsykotika

Nogle antipsykotika også øge risikoen for grå stær , især Thorazine . Læger ordinere Thorazine for sedation lejlighedsvis , men oftere for sygdomme som skizofreni . Forskerne er ikke klar over hvorfor nogle antipsykotika synes at øge risikoen for grå stær , hvilket indikerer , at mere forskning er nødvendig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------