Position: sygdoms > influenza >

pancreatitis smertelindring

   Pancreatitis er hævelse i bugspytkirtlen , en lille kirtel bag maven , der udskiller enzymer til støtte i fordøjelsen . Pankreatitis kan være akutte , forekommer pludselig og løse hurtigt med behandling , eller det kan være kronisk , bliver værre med tiden og forårsager alvorlige komplikationer . Almindelige symptomer omfatter smerter i øvre del af maven , kvalme og opkastning . Ligegyldigt hvilken type af pancreatitis , du har , behandling begynder typisk med hospitalsindlæggelse for at stabilisere patienten og bestemme den underliggende årsag.

Stop spise

Efter at være blevet indlagt med pacreatitis , det første skridt er normalt at stoppe med at spise i det mindste for et par dage . Dette vil gøre det muligt for bugspytkirtlen til at komme sig. Når betændelsen begynder at stilne af , vil du få lov til at drikke klar væske før langsomt genoptage en normal kost . Hvis du ikke spiser , kan du opleve nogle af nødhjælp fra den smerte , fordi bugspytkirtlen ikke behøver at arbejde for at fordøje den mad, som kan forårsage irritation .
I svære tilfælde, som ikke bliver bedre efter et par dage uden at spise , kan patienter have en tube indsat , der kan levere næring direkte til maven. Røret vil blive fjernet , når bugspytkirtlen heler .

Smerter Medicin

Pankreatitis kan være en smertefuld tilstand , så du vil sandsynligvis nødt til at tage smertestillende medicin for at hjælpe med at gøre dig mere komfortabel . Hvis du er på sygehuset , kan du få smertestillende intravenøst eller i pilleform . For patienter, der har kronisk betændelse i bugspytkirtlen , eller som ikke er indlagt , kan fælles over -the-counter smertestillende såsom ibuprofen og acetaminophen hjælpe med at lindre smerten . Hvis de ikke arbejder , taler med din læge om recept-styrken medicin .

afgørende årsag

Vurdering af, hvad der er årsag pancreatitis er en vigtig del af behandlingen . Når årsagen er fastlagt, kan yderligere medicinske procedurer være nødvendige. Almindelige årsager til pancreatitis omfatter galdesten , infektioner , høj triglycerid niveau , høje niveauer af calcium , skader på bugspytkirtlen og alkoholmisbrug . Afhængigt af årsagen , kan patienter skal gennemgå forskellige behandlinger . For eksempel, hvis du pancreatitis er forårsaget af galdesten kan være nødvendigt at have sten eller galdeblæren fjernes kirurgisk . Hvis en infektion er årsagen, vil behandling med antibiotika være nødvendigt at rydde infektionen . Hvis alkoholmisbrug fører til pancreatitis , kan patienter blive henvist til en alkohol behandling program til at hjælpe dem stoppe med at drikke . I nogle tilfælde kan årsagen til pancreatitis aldrig bestemmes .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------