Position: sygdoms > influenza >

hvordan man kan blande flere insulinindsprøjtninger i en sprøjte

  Udskilles fra bugspytkirtlen , insulin hjælper kroppen omdanne glucose til en brugbar form for energi til kroppen. Når kroppen ikke er i stand til at producere insulin eller mængden af insulin, der produceres , er ikke tilstrækkelige , kan insulinindsprøjtninger anvendes . Blanding insulinindsprøjtninger er en måde at reducere antallet af injektioner en person har til at administrere hver dag

Du skal bruge: .
Doctor ordre
. Insulin hætteglas .
Insulinsprøjte .
Alkoholservietter.


1 .
Kontroller udløbsdatoen på glassene af insulin . Hvis de ikke er udløbet , rul hvert hætteglas mellem hænderne, indtil blandet . Aldrig ryste glassene .
2 .
Fjern eventuelle hætter fra hætteglas. Tør toppen af hvert glas med en spritserviet .

3 .
Kig på bestilte mængde af hver type insulin . Generelt , vil du have en uklar insulin og en klar insulin , som er ved at blive blandet .
4 .
Træk luft ind i sprøjten svarende til den mængde uklar insulin du vil administrere . Injicere , at mængden af luft ind i overskyet hætteglasset . Luft injiceres ind i hætteglasset , da hætteglasset er et lukket system . Hvis du ikke injicere luft ind i hætteglasset , vil du være i stand til at fjerne den insulin du har brug for . Når luften er sprøjtet ind, fjern sprøjten fra overskyet hætteglasset .
5 .

Træk luft ind i sprøjten svarende til den mængde klare insulin du vil administrere . Injicere , at mængden af luft i den klare hætteglasset .
6 .
Vend klare hætteglasset og træk den bestilte mængde klare insulin ind i sprøjten . Fjern sprøjten fra den klare hætteglasset .
7 .
Sæt sprøjten ind i overskyet hætteglasset , vend hætteglasset og træk den bestilte mængde overskyet insulin ind i sprøjten . Tag sprøjten fra overskyet hætteglasset .
8 .
Fjern eventuelle luftbobler og dobbelttjekke det samlede beløb af insulin i sprøjten med det beløb, bestilt af lægen . Hvis beløbet er forkert , kassér insulin i sprøjten samt sprøjten selv . Derefter starte forfra med Trin 1 .

gode råd og advarsler


 • Indgiv blandet insulin inden for 5 minutter blanding.
 • Bland aldrig insulin i en sprøjte med anden medicin .
 • Kontroller med din læge , at de forskellige insuliner du tager kan blandes .
 • Bland aldrig en fosfatbufferet insulinet, såsom NPH , med Lente . Dette kan skabe en bundfald , som vil medføre, at din debut gange og peak indsats gange for at blive ændret .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------