Position: sygdoms > influenza >

Barretts øsofagus syndrom

   Barretts øsofagus syndrom er en tilstand forbundet med en lang tid forekomst af gastroøsofageal reflukssygdom eller GERD . Den nøjagtige årsag til denne tilstand er ukendt

Årsag

mavesyre-reflux bidrager til Barretts øsofagus syndrom . Den mavesyre lækager tilbage i spiserøret forårsager skader og /eller bygge op til foret.

Symptomer

Barretts øsofagus syndrom symptomer ligner GERD . De omfatter halsbrand ( en brændende fornemmelse i brystet ) , opstød ( en følelse af syre i halsen ) og mavesmerter og /eller ubehag .

Diagnose

I øjeblikket er der ikke en specifik test til rådighed til at diagnosticere Barretts øsofagus syndrom . Sundhedspersonale kan afgøre , om betingelsen er til stede gennem en øvre endoskopi , hvor et kamera er sat ind i spiserøret samt en biopsi af væv .

Behandling

Den behandlingsmuligheder for Barretts øsofagus syndrom omfatter medicin til at kontrollere GERD symptomer eller operation for alvorlige tilfælde .

Risikofaktorer

De risikofaktorer for Barretts omfatter GERD , alder , køn og fedme . Det er mere almindeligt hos mænd , og den gennemsnitlige alder ved diagnose er 60 , selvom problemet sandsynligvis startede tidligere .

Forholdsregler

Patienter med Barretts øsofagus syndrom har en let øget risiko for udvikling af esophageal adenocarcinom , en liv- truende kræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------