Position: sygdoms > influenza >

urinen reflux hos børn

   Urin reflux sker , når urinen vender sin retning og bevæger sig fra blæren tilbage mod nyrerne . Denne tilstand kan være forårsaget af en blokering i urinvejene eller en medfødt uregelmæssighed. Flere diagnostiske værktøjer kan bruges af læger til at bestemme i urin reflux er til stede . De fleste børn, der lider urin refluks kræver kun en kort behandling til at helbrede den betingelse

Typer

Børn kan blive påvirket af to forskellige former for urin refluks . Den første form af betingelsen er kendt som primær urin refluks . Børn lider af denne type af reflux er født med den betingelse , og det er en type af medfødte uregelmæssigheder . Den anden form for betingelse er kendt som sekundær urin refluks . Den sekundære form af reflux er typisk et resultat af en urinvejsinfektion ( UTI ) eller en forhindring . Urin reflux er også opdelt i klasser . Grade Jeg har ikke været mild , mens karakteren 5 urin reflux er alvorlig .

Symptomer

Børn , at erfaringerne hyppig sengevædning , kan lide af urin refluks . Underliv , der er udspilet kan være et tegn på den betingelse . Nyreskader forårsaget af urin refluks kan forårsage højt blodtryk hos børn . En af de mest almindelige symptomer på urinvejene refluks , at børn vil opleve er en urinvejsinfektion . Symptomer på en urinvejsinfektion omfatter hyppig trang til at tisse og smertefuld vandladning .

Diagnose

Læger almindeligt udføre ultralyd på børn , som de har mistanke om kan blive ramt af urin refluks . Ultralyd foregår omkring nyrer og blære i søgen efter en forhindring, saasom nyresten . En blæretømning cysto-urethrogram ( VCUG ) er en anden type af diagnostiske test en læge kan udføre . Når en VCUG er udført, er et kateter placeres i barnets blære og et farvestof derefter indsat . Læger vil derefter x-ray maven at se , om farvestoffet er bevæger sig baglæns ind i nyren . Læger kan også teste urinen for tegn på protein , hvilket kunne tyde på et problem med urin reflux .

Behandling

De fleste børn, der lider urin refluks skal lidt behandling . I mange tilfælde urin refluks vil forsvinde af sig selv. Børn , der lider af hyppig UVI kan være nødvendigt at tage et dagligt antibiotikum for at forhindre dem gentager sig . Kirurgi er typisk kun bruges som en behandlingsmulighed , hvis der er en uregelmæssighed i urinvejene . Børn, der lider af svær urin refluks kan også være nødvendigt operation for at korrigere tilstanden .

Fakta

Næsten 50 procent af børn med en urinvejsinfektion vil også have urin refluks . Børn, der lider urin refluks har en 34 procent chance for at have en søskende med samme tilstand . Det er almindeligt at teste søskende for urin refluks , hvis et barn er kendt for at lide under den betingelse . Flere kvinder rammes af urin reflux end mænd . Børn med røde hår er også mere tilbøjelige til at udvikle tilstanden. Ultralyd under graviditeten kan påvise tilstedeværelsen af primære urin refluks .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------